mHealth

  • Presentar un marc de referència per a l’avaluació de solucions digitals d’atenció no presencial.
  • Facilitar una guia pràctica d’autoavaluació de solucions digitals d’atenció no presencial.
  • Proporcionar una guia de bones pràctiques en el desenvolupament de solucions mòbils.

Per consultar informes i documents sobre aquesta temàtica cliqueu a la pestanya superior de 'Documents de referència'

Què és?

La mHealth, és la pràctica d’activitats sanitàries i de benestar social centrades en la persona i suportada per dispositius mòbils, sensors per a la monitorització de pacients i altres solucions que actuen com a assistent digital en mode remot.

Aquests poden interactuar amb altres tecnologies com per exemple la realitat virtual o la intel·ligència artificial i al mateix temps redefinir les relacions entre professionals i pacients en termes d’eficiència i eficàcia.

Des de la Fundació TIC Salut Social ajudem a impulsar la mHealth dins el Sistema de Salut de Catalunya a través del Servei de Certificació d’aplicacions mòbils.

Servei de certificació d’aplicacions mòbils

Vols certificar la teva aplicació? Coneix quins passos has de seguir per obtenir el nostre segell de qualitat.

La Fundació TIC Salut Social ofereix un Servei de certificació per aplicacions mòbils de l’entorn salut i social. T’assessorem per garantir que el teu producte reuneixi els requeriments indispensables per crear una App amb garanties de qualitat i fiabilitat.

 

Categories de certificació


Per maximitzar els avantatges que ofereix la tecnologia, l’aplicació ha de presentar un ús intuïtiu, un disseny adequat a la funció requerida i garantir l’accés universal i inclusiu a persones amb diversitat funcional.


Revisem que l’aplicació funcioni amb eficiència i fiabilitat des del punt de vista tecnològic. L’aplicació s’ha d’adequar a uns mínims de funcionalitat acceptables per l’usuari final garantint robustesa i consistència.


Garantim l’existència de mecanismes per preservar la privacitat de les dades generades pels usuaris i la confidencialitat en la transmissió d’aquesta informació. Cal assegurar l’emmagatzemament adequat de la informació i establir mecanismes d’encriptació a l’hora de registrar contrasenyes d’accés.


Amb el suport del nostre Comitè d’Experts integrat per membres de Col·legis Oficials com COMBCOPFLEFCCOIBSCEPCAiFICC i CAMFIC avaluem la qualitat dels continguts i la utilitat de les funcions que incorpora. Revisen si l’aplicació informa a l’usuari dels seus beneficis, si en el disseny de l’app ha participat algun professional o si informa a l’usuari sobre les actualitzacions de programari.

Per sol·licitar la certificació de la teva App posa’t en contacte a través oficinamobilitat@ticsalutsocial.cat

Consulta tots els documents i informació per saber què necessites tenir en compte per superar el procés de certificació d’aplicacions de salut o benestar de la Fundació TIC Salut Social a la pestanya Documents de referència.

Comitè d’Experts

Susana González


Infermeria d’Atenció Primària, coordinadora d’assaigs clínics a CAPSBE. Membre del comitè de recerca en atenció primària IDIBAPS-CAPSBE. Postgraduada en Atenció Primària. Estudiant del Màster de Bioinformàtica i Bioestadística (UOC). Membre del Grup TIC de l’AIFiCC.

Miguel Àngel Mayer


Metge, especialista en Medicina Familiar i Comunitària, Màster en Salut Pública, Doctor en Informàtica Biomèdica i membre del Grup TIC de la CAMFiC. Es Senior Biomedical Scientist en el Research Programme on Biomedical Informatics de l’IMIM i de la Universitat Pompeu Fabra, en la que és també professor associat i coordinador docent en informàtica biomèdica.

Marc Fortes


Infermer (UB) i Màster en Educació per la salut (UDL). Actualment és el director del projecte infermera virtual del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, professor associat a la Universitat de Barcelona.

Encarnación Gomez Gamboa

Especialista en Infermera Pediàtrica, desenvolupa aquestes funcions a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona des de 1992.

Té un Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria per l’E.U. Infermeria Santa Madrona de Barcelona, un  Màster Universitari en Ciències de la Infermeria per la UIC i un Màster en Recerca i Innovació en Cures Infermeres per l’UAB.

L’Encarnación també és Vocal de la Junta de Govern al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) des de març de 2020 i Patró Vocal a la Fundació Galatea, 2022.

Forma part de l’equip investigador de la Càtedra UB COIB d’Infermeria i recentment ha culminat el Programa de Doctorat de l’Universitat de Barcelona.

Daniel Lara


Llicenciat en ciències de l’activitat física i l’esport, especialista Salut i Exercici Físic. Doctorant en la Universitat de Barcelona (UB-INEFC). Responsable del grup d’Innovació i Tecnologia i Comissió de Salut del COPLEFC.

Mireia Sans


Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UB, especialitzada en medicina familiar i comunitària i Doctora cum laude. Directora asistencial del CAP Comte Borrell, CAPSBE. Presidenta secció metges eSalut, COMB. Professora UIC.

Maite Garolera


Especialista en Psicologia Clínica i experta en Neuropsicologia. Màster en eHealth: tecnologies de la informació i gestió sanitaria de la Salle- Universitat Ramon Llull i Màster en Direcció d’institucions Sanitàries UAB. Doctora en Psicologia Cum Laude per la UB. Responsable de la Unitat de Neuropsicologia i del Grup de Recerca Cervell, Cognició i Conducta del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Presidenta de la Societat Catalana d’Especialistes en Psicologia Clínica. Professora de la EUIT i la UOC.

Clara Salvadó


Llicenciada en Farmàcia (UB) i diplomada en Ciències Empresarials (UOC). Responsable funcional del Catàleg de medicaments del CatSalut i col·laboradora de projectes de recepta electrònica.