Webinar "La ciutat cuidadora: un nou model urbà des de l'urbanisme feminista"

04 /Mar
04

Mar

  • Integració Social i Sanitària
  • Esdeveniment en línea
  • 04 March 2021 17:00h a 18:15h

La ciutat i els espais condicionen molt la vida de les persones. A la societat actual hi ha força desigualtats per raons de gènere, origen, edat o classe social i l’espai les pot perpetuar. Si incidim sobre els espais de manera participativa, podem crear entorns amb igualtat d’oportunitats.

La invisibilització de les necessitats de les cures en l’espai urbà té el seu origen en la construcció de la ciutat a partir de la dicotomia públic-privat que assigna activitats a cada espai i el vincula amb el gènere. Des de l’urbanisme feminista es proposa el canvi de paradigma a una ciutat cuidadora, que és una metròpolis que cuida la ciutadania, els deixa cuidar-se, els permet cuidar a altres persones i té cura de l’entorn.

DIXIT Vic ha programat per al 4 de març la conferència “La ciutat cuidadora: un nou model urbà des de l’urbanisme feminista”que es retransmetrà en directe per internet. Anirà a càrrec de Blanca Valdivia, sociòloga urbana i doctora en gestió i valoració urbana i arquitectònica. És membre del Col·lectiu Punt 6, cooperativa d’urbanistes que treballen per repensar els espais públics, comunitaris i privats des d’una perspectiva feminista.

Durant l’acte, parlarà sobre com són les ciutats i com haurien de ser per convertir-se en espais que donin resposta a la diversitat des d’un punt de vista feminista i interseccional. També presentarà els conceptes d’urbanisme feminista i ciutat cuidadora i compartirà exemples de projectes on ja s’han aplicat.

Més informació i inscripcions:

  • Data: 4 de març de 2021 de 17 a 18.15 h.
  • Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l’enllaç en el correu de confirmació d’inscripció).
  • Inscripció: Aforament virtual limitat, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari abans de les 14 h del 4 de març.
  • Organització: DIXIT Vic.
  • Hi col·labora: Associació Diversitat Funcional d’Osona (ADFO).