El CTESC ha estudiat amb detall un dels grans reptes de país que previsiblement haurà d’ocupar un lloc destacat en l’agenda política dels propers anys: el de la integració de les atencions social i sanitària. Malgrat que no és un tema especialment conegut per part de la ciutadania, l’anomenada “atenció integrada” no és cap idea nova. A Catalunya, el programa Vida als Anys comença a plantejar l’any 1986 la planificació i coordinació de les atencions social i sanitària. Van seguir a aquesta iniciativa pionera un conjunt d’actuacions que aplanen el camí al Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS), publicat l’any 2014.
Tant el PIAISS com l’informe advoquen per una definició flexible i pragmàtica del procés d’integració, entenent-lo com un conjunt de mètodes i eines de finançament, governança, organització, prestació de serveis i atenció clínica orientats a crear connectivitat, alineació i col·laboració a dins i entre els sectors social i sanitari. Sense això, difícilment es podrà donar una atenció de qualitat centrada en les persones. L’informe, que ha comptat amb la col·laboració de persones expertes i professionals del sector, fa un repàs de la literatura especialitzada, analitza amb esperit crític i constructiu la feina que s’ha fet a Catalunya i descriu amb detall diverses experiències que posen de manifest la diversitat de models d’integració que hi ha al món.
A partir de l’anàlisi efectuada, l’informe conclou amb un capítol de consideracions i cinquanta-set recomanacions consensuades amb l’objectiu d’orientar l’acció del Govern.
El CTESC organitza aquesta jornada per presentar els principals resultats i les recomanacions de l’informe. L’obertura de l’acte anirà a càrrec de Marc Ramentol Sintas, director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut.
Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email