I Jornada de Tecnologies de Suport i Discapacitat

16 /Nov
16

Nov

 • Observatori
 • Gestió del Coneixement
 • La Lleialtat Santsenca.
 • 16 November 2018 09:00 - 18:45
 • Gratuït

Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i Diputació de Barcelona

organitzen la I Jornada de Tecnologies de Suport i Discapacitat

En aquestes jornades, s’oferirà una perspectiva general de les noves tecnologies per a l’empoderament i inclusió de les persones amb discapacitat.
La innovació tecnològica destaca com una de les principals fonts de recursos per a l’empoderament i inclusió de les persones amb discapacitat. En aquestes jornades, adreçades a professionals i estudiants, s’oferirà una perspectiva general de les noves tecnologies existents aplicades al col·lectiu,  exposada per experts del sector i els propis usuaris. El plantejament és transversal, amb la voluntat de que la major part possible de diversitats funcionals s’hi vegin representades.

Programa

9:00-9:30h. Registre i entrega de la documentació

9:30-10:00h. Inauguració de la Jornada a càrrec de Laia Rosich, vicedegana del COPC i Eduardo Brignani, coordinador del GT PSI+DI del COPC

10:00-11:15h. TAULA 1: “INCLUSIÓ EN L’ÚS DE LES TIC”

      “Aportacions i aplicacions dels centres de recursos educatius”

11:15-11:45h. Pausa-cafè

11:45-13:00h. “TAULA 2: “LES TIC COM A SUPORT PER ALS PROFESSIONALS DE L’ÀMBIT DE LA DISCAPACITAT”

“Quines eines TIC ajuden al professional en seva tasca i la seva experiència personal”

13:00-14:30h. TAULA 3: “AMB LES TIC PUC…”

 • Persona amb sordceguesa.
 • Persona amb discapacitat visual
 • Persona amb discapacitat motòrica. ASPACE
 • Persona amb discapacitat intel·lectual. Ampans

14:30-16:00h. Pausa

16:00-18:00h. EXPOSICIONS

Es farà una exposició amb demostracions de les noves tecnologies que es podrà visitar durant aquest horari

 • Material Tiflotècnic, ADVC Associació Discapacitat Visual Catalunya. Entitat sense ànim de lucre que donen serveis a persones amb discapacitat visual per a millorar la seva qualitat de vida i exerceixen una tasca de divulgació de la problemàtica del col·lectiu per a aconseguir millorar la seva integració social.
 • BJ Adaptaciones. Empresa especialitzada en el disseny, desenvolupament i implementació de solucions tecnològiques personalitzades per a persones amb discapacitat que treballen per contribuir a la millora de la seva qualitat de vida a través de productes de fabricació pròpia, distribucions o solucions personalitzades.

16:30-17.30h. TALLERS TORN 1

 • Taller: “Taller de stopmotion i beebots”. Conèixer en un taller pràctic com la robòtica com a eina inclusiva i universal, pot treballar-se amb aplicacions com l’stopmotion. L’stopmotion és una tècnica d’animació que consisteix en capturar fotografies consecutives d’un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia de manera que, visualitzant-les ràpidament, es creu que l’objecte es mou.
 • Taller: “Eyeharp un programa per fer música amb la mirada”. L’Eyeharp és un innovador sistema que permet tocar a músics amb discapacitats físiques gràcies al seguiment ocular. Apuntant amb la mirada, el programar interpreta una nota. D’aquesta manera, l’usuari pot produir notes soles o encadenades, donant peu a crear melodies.
** Cada participant podrà participar en un dels dos tallers de cada torn, que haurà d’escollir previament enviant un emaill a: jticdiscapacitat@copc.cat indicant nom i cognoms i el taller en el que vol participar **

17:30-18.30h.  TALLERS TORN 2

 • Taller: “Ens comuniquem”. Es presentaran una recopilació de diferents aplicacions que donen resposta a les necessitats comunicatives de les diferents persones amb diverses discapacitats. El taller constarà d’una breu presentació d’aquestes, una estona per experimentar amb elles i un col·loqui final en el que els participants podran aportar recursos que coneguin ells i desenvolupar les conclusions de les aplicacions que hem presentat en aquest  taller.
 • Taller: “Tiflologia”

** Cada participant podrà participar en un dels dos tallers de cada torn, que haurà d’escollir previament enviant un emaill a: jticdiscapacitat@copc.cat indicant nom i cognoms i el taller en el que vol participar **

18:30-18.45h. Cloenda de la Jornada a càrrec d’un especialista en discapacitat i TIC en educació especial i la inclusió

Activitat gratuïta. Per assistir a la Jornada cal fer inscripció a través de la web del COPC