Esmorzar-networking “La propera revolució digital: les dones TIC”

04 /Jul
04

Jul

  • Observatori
  • Movistar Centre
  • 04 July 2019 De 09:00h a 11:00h

El proper dijous 4 de juliol eCercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) organitza un nou esmrozar-networking amb la col·laboració i patrocini de Barcelona Activa.

La sessió, titulada “La propera revolució digital: les dones TIC” posarà l’accent en detectar els factors que estan al darrera de la decisió de les nenes i dones joves a triar altres carreres abans que les tecnològiques i analitzarem les possibles causes i sobretot, les conseqüències de tenir poques dones en l’àmbit laboral digital i tecnològic. A més, abordarem temes clau sobre què podem fer des de l’àmbit acadèmic, des de les associacions, des de l’empresa i des de l’administració per fomentar el talent tecnològic des de les escoles i centres de formació, perquè les nenes coneguin també aquests estudis per fomentar noves sortides laborals. I escoltarem què en pensa de tot plegat el talent jove  ha d’obrir-se camí en àmbits laborals encara dominats per homes on les dones que hi ha no solen ocupar llocs de direcció. Per posar llum en aquest punt, compatrem amb una representant de dona directiva en una empresa del sector TIC qui ens explicarà com ha estat el seu recorregut i el camí fins arribar on és ara.

Al final de l’acte hi haurà temps per al debat i per extraure conclusions que ens ajudin a identificar els punts clau que cal aplicar per introduir les dones en el sector tecnològic.

La taula de debat compatarà amb les següents ponents :

Per iniciar l’acte es presentarà la Barcelona Digital Talent, una aliança público-privada que treballa per convertir Barcelona en un hub de talent digital. Es donaran les dades més rellevant sobre el talent jove existent i el que necessiten incorporar les empreses; particularment el de les dones. A més, parlarem sobre com aquesta iniciativa liderada per diverses entitats (Mobile World Capital, CTecno, Barcelona Tech City, 22@ Network, Barcelona Global, Foment del Treball, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona), posa el focus en trobar solucions per atraure i retenir els i les joves en un sector amb una demanda creixent de diversos perfils professionals digitals.

La sessió tindrà lloc de les 9 h a les 11 h al  Movistar Centre.