27è Congrés d'Atenció Primària (CAMFIC)

14 /Nov
14

Nov

 • Observatori
 • Fira de Barcelona
 • 14 November 2019
 • Entre 125€ i 495€ segons condicions

Ens plau enormement donar-vos la benvinguda al 27è Congrés de la CAMFiC. Vivim temps convulsos. Paradoxalment, ara que la nostra Atenció Primària ha demostrat ser un factor determinant en la llarga esperança de vida del nostre país, ens cal reivindicar-la més que mai.

Treballem per tenir cura de la salut dels nostres pacients i comunitat. Des de la promoció i prevenció fins a l’atenció de qualitat al final de la vida; passant per una bona celeritat diagnòstica i l’ús dels tractaments més eficients en cada cas. Tot això amb uns recursos públics molt, molt limitats. Fem malabarismes, ho sabem. Els fem pels nostres pacients i perquè creiem en la nostra feina. Lluny de desencoratjar-nos i desanimar-nos, ens cal apoderar-nos i reivindicar-nos. Ens cal aixecar-nos de la cadira i posar-nos en marxa.

Barcelona acollirà del 14 al 16 de novembre un nou congrés de metgesses i metges de família. Hem volgut fer un congrés diferent. Gran. Al cor de la ciutat. Ple de continguts que van des de les actualitzacions exprés als espais de debat.

Aneu preparant els vostres vídeos… Hi ha concurs! Les noves tecnologies de present i de futur estan millorant els serveis sanitaris a gran velocitat. L’actual demanda de serveis sanitaris i l’envelliment de la població estan fent que la innovació sigui la gran esperança de la nostra sanitat i també de l’Atenció Primària.

En aquest Congrés a Barcelona ens hem associat amb Healthio i Fira de Barcelona que treballen per fomentar l’apoderament de la ciutadania i la presa de decisions pel que fa a la seva salut i al seu benestar i ho fan acostant la innovació a la societat.

 • 1. Orgull de Primària. Grans professionals, grans projectes, grans resultats
  Els qui hi treballem, ho sabem. L’Atenció Primària resol més del 80% dels problemes de salut. Som claus en el sistema sanitari. De fet, diversos estudis ja han dit que l’ augment dels metges i metgesses de família per habitant s’associa a una menor mortalitat per totes les causes.Ens cal fer el pas, hem de ser el centre del sistema sanitari.

  En aquest context, al Congrés de CAMFiC coneixerem a grans professionals destacats pel seu lideratge, expertesa, il·lusió, motivació i dedicació. Compartir estona amb ells, parlar-ne i escoltar-los serà tota una experiència. Com també, conèixer els grans projectes realitzats a l’Atenció Primària (perquè se n’han fet), així com els bons resultats que obtenim en salut i en satisfacció dels ciutadans.

 • 2. Compartim coneixement“Si tracteu molts i diferents motius de consulta, potser acabeu no sent especialistes en res”. Sabem que això és fals. Som especialistes i tenim expertesa en temes específics i en certs aspectes de l’atenció. I tambe som experts en manegar la incertesa tan habitual a les consultes d’Atencio Primaria. No hem de renunciar al coneixement més ampli i transversal de la salut, que ens és propiI com a especialistes, ens cal reflexionar sobre com hem de compartir coneixement, no només entre nosaltres al CAP, també amb altres especialistes de l’Atenció Primària i d’altres nivells assistencials.

  Aquest espai de reflexió i de posada en valor de la nostra especialitat, tindrà un lloc destacat al nostre Congrés de CAMFiC.

 • 3. Salut digital i Atenció PrimàriaLes xarxes socials, les aplicacions, el mòbil, la informació ràpida i compartida…és el nostre dia a dia. Estem imperiosament afectats per aquest entorn.Doncs, preguntem-nos, com ens estan afectant aquests avenços tecnològics i digitals a la nostra feina? Com en podem treure profit? I els nostres pacients? Estem prou al dia?

  En el Congrés, aprofundirem en el món digital i en la interconnexió entre els professionals, la ciutadania i la ciència.

 • 4. Seguretat dels pacientsTreballem per la salut i el benestar dels nostres pacients. Fer-ho amb seguretat és inherent a la nostra professió. Ara bé, cal preguntar-nos com de segur està el pacient?. I com de segur se sent?I nosaltres… com ens prenem els errors? Sabem aprendre d’ells?.

  Al Congrés, trobarem aquest espai de reflexió sincer i honest sobre les bones pràctiques en la seguretat del pacient, i en la cura dels professionals com a segones víctimes.