10es Jornades R+D+I TIC Salut i Social: Webinar 04

21 /Oct
21

Oct

 • Observatori
 • Edició en línia
 • 21 October 2020 De 16:00h a 17:30h
 • Gratuïta prèvia inscripció

En motiu del 10è aniversari de les Jornades R+D+I TIC Salut i Social a Vic i en el context de la situació actual, enguany hem preparat un programa de webinars distribuïts en quatre sessions de tarda que comptaran amb la participació de ponents experts.

Aquesta darrera sessió girarà entorn a l’Avaluació dels aspectes de Protecció de Dades en Projectes de Recerca”.

16:00h  Presentació de la Guia d’Avaluació dels aspectes derivats de la normativa de Protecció de Dades en projectes de recerca

 • Sra. Monserrat Llavayol Giralt, sub-Directora General de Recerca i Innovació en Salut – Departament de Salut
 • Sr. Salvador Cassany Pou, Cap del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris – Departament de Salut

16:10h Protecció de dades en projectes de recerca

Ponents:

 • Dr. Elías Campo. Director del IDIBAPS, Director d’Investigació del Hospital Clínic de Barcelona i de la Fundació Clínic per a la Investigació Biomèdica i catedràtic d’Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona (UB)
 • Sra. Núria Terribas. Jurista i Directora de la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC i Directora de la Fundació Victor Grifols i Lucas
 • Sra. Cristina Dietrich. Responsable de Projectes Normatius i Estudis Jurídics – Autoritat Catalana de Protecció de Dades
 • Sra. Míriam Méndez. Responsable de l’àmbit de Recerca–Oficina del DPD de Salut

Moderadors:

 • Sra. María José Campo. Responsable de Compliment Normatiu – Oficina del DPD de Salut
 • Sr. Lluís Sabaté. Tècnic Oficina del DPD de Salut

La cloenda correrà a càrrec de Josuè Sallent, Director de la Fundació TIC Salut Social.

De què parlarem:

El procés de transformació digital en que ens trobem ha generat la necessitat d’adoptar noves tecnologies. La recerca en salut no és aliena a aquesta transformació i cada vegada són més nombrosos els projectes que incorporen eines tecnològiques per a l’obtenció de resultats. Projectes que incorporen, per exemple, eines d’intel·ligència artificial són una realitat i constitueixen el futur de la recerca en salut.

En aquesta evolució tecnològica, la recerca en salut ha d’integrar referències que permetin als investigadors i científics calibrar els paràmetres en què es poden realitzar els seus projectes.  Aquestes referències s’estableixen en dos àmbits concrets: l’àmbit de la protecció de dades personals mitjançant l’aplicació de la normativa implantada pel RGPD, la LOPDGDD, i la normativa específica de recerca. I, l’àmbit de l’ètica en la recerca amb la valoració de les causes, efectes i repercussions que la recerca pugui generar.

El coneixement dels paràmetres, condicions i límits en què s’ha d’aplicar la protecció de dades i l’ètica a la recerca en salut pot contribuir a minvar les incerteses que la transformació digital pot generar en la ciutadania, aportant confiança en uns processos que ja formen part de la realitat actual.

Inscripcions obertes.

Enriquim el debat:

T’agradaria formular alguna pregunta prèvia a la sessió? A través d’aquest formulari podràs fer-nos arribar la pregunta i intentarem que pugui ser formulada durant el debat.