10es Jornades R+D+I TIC Salut i Social: Webinar 03

14 /Oct
14

Oct

  • Observatori
  • Edició en línia
  • 14 October 2020 De 16:00h a 17:30h
  • Gratuïta prèvia inscripció

En motiu del 10è aniversari de les Jornades R+D+I TIC Salut i Social a Vic i en el context de la situació actual, enguany hem preparat un programa de webinars distribuïts en quatre sessions de tarda que comptaran amb la participació de ponents experts.

Aquesta tercera sessió girarà entorn als “Serveis Socials i ús de les eines digitals”

Ponents:

  • Sra. Marta Fabà, Responsable del Gabinet de la Gerència de l’Institut Municipal de Serveis Socials a l’Ajuntament de Barcelona.
  • Sra. Maria Sureda Varela, Research Manager i Coordinadora del Programa ESADE-PwC de Lideratge Social a l’Institut d’Innovació Social d’ESADE.

Moderadors:

  • Sr. Carles Julbe Norte, Gestor de solucions de l’Àrea TIC del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  • Sr. Manu Vidal-Ribas, Director executiu Càtedra Serveis Socials (UVIC-UCC)

De què parlarem:

Durant l’estat d’alarma i el mesos més crítics que hem viscut durant la pandèmia molts dels serveis d’atenció social a les persones proveïts per l’administració i entitats majoritàriament del tercer sector s’han mantingut com serveis essencials. Això ha comportat imperiosament una ràpida adaptació a la situació sobrevinguda del confinament, tant en les formes de provisió com organitzativament. En aquesta sessió volem discutir quin ha estat el rol que la tecnologia ha tingut o hagués pogut tenir en aquest procés d’adaptació urgent; i quins són aprenentatges sobre les possibilitats que ens brinda l’era digital en l’atenció social en temps de pandèmia.

Amb l’exemple i expertesa de l’Ajuntament de Barcelona s’exposarà el paper que han tingut les eines digitals en la gestió de la crisi des de serveis socials municipals, tant en relació a la reorganització dels equips i formes de treball, com respecte la provisió dels serveis. Alhora, si el fet de ja treballar abans de la crisi amb eines digitals ha fet més fàcil poder donar resposta a la ciutadania durant l’estat d’alarma: facilitadors i barreres.

Paral·lelament es vol reflexionar al voltant de la transformació digital en el tercer sector social, i com aquesta pot influir en les circumstàncies que ens trobem i una situació de confinament com la que hem patit. Així mateix, s’explorarà quines són les transformacions necessàries en aquesta àrea que facilitaran adaptar-se a la crisi social que ens deixa la pandèmia.

Inscripcions obertes.

Enriquim el debat:

T’agradaria formular alguna pregunta prèvia a la sessió? A través d’aquest formulari podràs fer-nos arribar la pregunta i intentarem que pugui ser formulada durant el debat.