10es Jornades R+D+I TIC Salut i Social: Webinar 02

07 /Oct
07

Oct

  • Observatori
  • Edició en línia
  • 07 October 2020 De 16:00h a 17:30h
  • Gratuïta prèvia inscripció

En motiu del 10è aniversari de les Jornades R+D+I TIC Salut i Social a Vic i en el context de la situació actual, enguany hem preparat un programa de webinars distribuïts en quatre sessions de tarda que comptaran amb la participació de ponents experts.

Aquesta segona sessió girarà entorna la “Transformació Digital en Atenció Hospitalària”

Ponents:

  • Sr. Pere Guerrero Obis. Responsable Transformació Digital, Sistemes d’Informació i TIC a Althaia
  • Dra. Marta Serrallonga Mercader. Neuroradiologia – Referent de Qualitat. Servei de Diagnòstic per la Imatge. Consorci Hospitalari de Vic. PDI Facultat de Medicina UVIC-UCC

Moderadors:

  • Dr. Xavier Gironès. Director de Recerca i Innovació FUB UManresa UVIC-UCC
  • Dra. Núria Roger i Casals, Directora de Transferència de Coneixement. Consorci Hospitalari de Vic. Professora agregada Pneumologia Facultat de Medicina UVIC-UCC
  • Dr. Marc de San Pedro. HUB TIC Salut Social a la Fundació TIC Salut Social.

De què parlarem:

Arran de la pandèmia, la transformació digital que els hospitals portàvem anys estudiant i planificant ha fet un salt endavant en poques setmanes. El repte ha estat aprofitar la circumstància per canviar les formes de treballar.

Per una banda el teletreball ha permès que els professionals assistencials i no assistencials puguin treballar en remot fent reunions per videoconfèrencia, facilitant la coordinació entre les diferents àrees per adaptar de manera immediata els processos en base a les noves necessitats de l’òrganització.

D’altra banda la telemedicina, ha permès als professionals assistencials fer visites i seguiment als pacients de manera no presencial bé sigui de forma síncrona (trucada telefònica o videotrucada) o asíncrona (missatgeria segura entre professional i pacient). Respecte a la telemedicina, a part de la vessant tecnològica és clau establir criteris sobre quina activitat pot ser no presencial i quina ha de continuar essent presencial.

Aquest és un debat en el sector i en les pròpies organitzacions, pel que la forma de resoldre’l vindrà determinat per la confiança de la ciutadania en assumir aquest canvi tant disruptiu.

Inscripcions obertes.

Enriquim el debat:

T’agradaria formular alguna pregunta prèvia a la sessió? A través d’aquest formulari podràs fer-nos arribar la pregunta i intentarem que pugui ser formulada durant el debat.