El Fòrum de Diàleg Professional avança en el Repte 4 a través del Mapa de Competències Digitals

Autor:   /  11 de mayo de 2022

En el període 2020-2021 el Repte 4 del Fòrum de Diàleg Professional ha avançat amb la posada en marxa del projecte COMPDIG-Salut, liderat per la Fundació TIC Salut Social. Rep la col·laboració de la Direcció General de Professionals de la Salut (Departament de Salut), la Gerència de Professionals (CatSalut) i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

Un dels primers resultats de COMPDIG-Salut és el mapa de competències digitals per a professionals de professions sanitàries en format descarregable. També disponible en format interactiu a través del següent enllaç.

Aquest mapa concreta les habilitats necessàries per tal de gestionar la salut digital de forma efectiva, crítica, responsable. Es tracta de capacitació digital que permeti innovar en l’àmbit sanitari incorporant tecnologies digitals en els processos de recerca i creació de productes i solucions.

El Mapa de Competències Digitals per als professionals de Salut està estructurat en 4 àrees competencials i conté 10 competències. S’han desenvolupat els indicadors específics per cadascuna de les competències amb l’objectiu de concretar en ítems els aspectes a avaluar. 

COMPDIG-Salut té l’objectiu d’operativitzar i implementar les conclusions del Repte 4. L’estratègia del projecte es basa en el desenvolupament del mapa de competències digitals de nivell avançat i específic per a professionals sanitaris. Parteix del marc de referència ACTIC per a les competències digitals de nivell mitjà per a la ciutadania; i del marc de competències digitals dels professionals de la salut definit pel Repte 4. S’ha co-creat amb el Grup d’Experts del projecte i posteriorment s’ha validat amb els membres del Repte 4 del Fòrum de Diàleg Professional.

  • Un dels primers resultats de COMPDIG-Salut és el mapa de competències digitals per a professionals de professions sanitàries en format descarregable