Per què és important?
El professional ha de ponderar les seves decisions a partir dels desitjos i preferències de la persona a la que atén i les necessitats del seu entorn: família, cuidadors, veïns, i altres professionals. La persona que és atesa vol seguir vivint a casa però la seva fragilitat la fan vulnerable a determinades situacions. Que els desitjos i necessitats d’aquesta persona puguin ser respectats depèn en gran mesura del seu grau d’autonomia i competència en el dia a dia, en la seva quotidianitat. Com pot definir el professional l’estil de vida que una persona té i valorar els canvis que es produeixin si no és amb grans dosis d’intuïció i valentia?
Mitjançant la introducció de tecnologia de seguiment d’hàbits i rutines a distància es pot acompanyar la persona oferint-li seguretat per poder viure de forma autònoma. A més, aquestes noves eines aporten al professional la precisió que necessita a l’hora de prendre decisions i l’ajuden a contenir les pressions de l’entorn en defensa de la voluntat de la persona.
Per la seva banda, el professional ha d’estar preparat per incorporar la “tecnologia social” com a eina de treball (seguretat, acompanyament, diagnòstica …) i transmetre la informació que li aporta alhora que vetlla per la integritat dels drets en conflicte: Autonomia vs. Intimitat.
Donar a conèixer experiències de treball conjuntes en l’ús de tecnologia per millorar l’autonomia de la persona a través d’eines professionals i d’ajuda a la presa de decisions. A partir d’aquest aprenentatge s’obren noves línies de treball sobre com la societat veu el futur i quins reptes es plantegen respecte a l’aplicació de tecnologia d’ajuda en l’àmbit social.
A qui es dirigeix:
Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email