Jornada Hello World! Consells pràctics per acreditar la teva app

11 /May
11

May

  • Interoperability
  • Digital assets (en)
  • Parc TecnoCampus 1 Mataró-Maresme
  • 11 May 2018 De 9:00h a 13:00h
  • Gratuïta

Des de fa un parell d’anys, des de la Fundació TIC Salut Social estem impulsant un Model d’acreditació d’apps dins de l’entorn salut i social, per tal de poder oferir garanties als usuaris (ciutadans i professionals) en l’ús d’aplicacions de confiança per a millorar l’estat de salut o benestar.

En molts casos moltes de les aplicacions que trobem als mercats no disposen de cap garantia per l’usuari,  i és per això, que els professionals es troben reticents a l’hora de poder prescriure una app als seus pacients.

L’objectiu de la jornada és difondre aquests model i els criteris que hem definit, compartir-los amb el públic i  incentivar aquesta acreditació d’apps.

La jornada estarà distribuïda en dues parts, una primera part de ponències, on s’explicarà el model, les persones que hi participen, alguna experiència d’èxit i el resultat d’una prova pilot que s’ha fet amb professionals. En una segona part, els participants i oients a la jornada podran anar en diferents espais, per aconseguir assessorament respecte.
La inscripció és gratuïta fins a exhaurir l’aforament.

PROGRAMA

Moderador bloc 1: Adrià Garcia, responsable de comunicació Fundació TIC Salut Social

9:00h – Arribada i acreditació d’assistents. Pau Garcia i Miquel Martí, àrea d’Interoperabilitat.

9:30h – Inauguració Jornada. Francesc Garcia Cuyàs, director Fundació TIC Salut Social

9:40h – Taula Experiència Pilot AppSalut

Moderadora: Carme Pratdepàdua, responsable àrea mHealth

·         Zulema Sainz Beltran (metge de família al CAP Ildefons de Cornellà de Llobregat i referent de recerca del CAP)

·         Isabel Garcia Mercader (Infermera i adjunta a direcció del CAP Vinyets a Sant Boi de Llobregat)

·         Mónica Valverde Castillo (metge de família i adjunta a direcció del CAP Sant Andreu de la Barca)

10:00h – Comitè d’Experts Funcionals del sistema d’acreditació d’apps

·         Dra. Mireia Sans  (metge de família, directora assistencial al CAP Comte Borrell i presidenta de la secció e-Salut del COMB (Col·legi Oficial de Metges de Barcelona)

·         Daniel Lara (Responsable de Noves Tecnologies al COPLEFC (Col·legi de Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya)

10:20h – Comitè d’Experts Tecnològics del sistema d’acreditació d’apps. Juan Cuello, (Responsable de mobilitat de Pasiona)

10:30h – L’accessibilitat a les apps, un element clau a tenir en compte. Jordi Serratosa Carbonell (Coordinador m4Social – Taula d’entitats del Tercer Sector)

10:40h – Cas d’èxit: App Infermera Virtual. Marc Fortes (Infermer i director del projecte infermera virtual del COIB (Col·legi Oficial d’infermeres i infermers de Barcelona).

10:50h – Cloenda Bloc 1 – Jordi Martinez, director Innovació Fundació TIC Salut Social

·         Explicació confecció guia per desenvolupar Apps + Col·laboradors de la guia (Col·laboradors guia: CSV Expertos, iSalus, Pasiona, m4Social, Universitat Politècnica de Catalunya)

·         Explicació Dinàmica bloc 2.

COFFEE BREAK

11:30h – Inici Bloc 2Consulting corner. Jordi Martinez, director Innovació Fundació TIC Salut Social.

Experts en diferents àmbits oferiran consells pràctics per desenvolupar una app en salut, per superar el procés d’acreditació d’apps i per conèixer els estàndards en mobilitat

·         Racó APP Lab – Consells pràctics per desenvolupar una app d’atenció centrada en la persona. Miquel Martí (FTSS), Pau Garcia (FTSS), Xavier Duque (pacient) , Marc Gorriz (iSalus), Dylan Rivera (iSalus).

·         Racó APP Trust – Consells per superar amb èxit el procés d’acreditació de la Fundació TIC Salut Social. Carme Pratdepàdua (FTSS), Experts Comitè d’Experts Funcionals (Mireia Sans, Marc Fortes, Immma Malé, Maite Garolera, Miguel Àngel Mayer, Antonio Torrejón) i Comitè d’Experts Tecnològics (Juan Cuello, Pasiona).

·         Racó APP Connect – Consells per integrar dades de mobilitat seguint els criteris d’interoperabilitat. Ariadna Rius (FTSS), David Rodriguez (FTSS)

13:00h – Conclusions i cloenda. Jordi Martinez, director Innovació Fundació TIC Salut Social