01. Tecnologia 5G

L’actual provisió de serveis sanitaris inclou cada vegada més noves eines d’atenció no presencial. Aquest nou paradigma complementa l’atenció tradicional amb nous escenaris més enllà dels límits físics dels hospitals i els centres sanitaris. La 5G ofereix una nova col·lecció de serveis en mobilitat, generant així un nou paradigma, basant-se en l’aparició de tecnologies disruptives.​

 

02. Anàlisi de idoneïtat

Des de la Fundació TIC Salut i Social s’està plantejant una anàlisi de idoneïtat a Terres de l’Ebre de la tecnologia 5G per la implementació de serveis sanitaris en l’àmbit domiciliari.

 

La hospitalització a domicili i el seguiment de malalts crònics s’identifiquen com a possibles escenaris d’ús, per tal de garantir l’atenció sanitària a l’entorn del domicili, monitoritzar constants de forma remota, facilitar la comunicació entre professional i pacient, i donar suport remot entre centres hospitalaris i domicilis. En aquesta prova pilot s’avaluen diversos paràmetres relacionats amb la implementació de serveis 5G per garantir l’accessibilitat i qualitat dels serveis a l’àmbit domiciliari.

 

 

L’execució del pilot comptarà amb la participació dins l’àmbit sanitari del Consell Comarcal Baix Ebre, la Direcció de Sistemes d’Informació de l’ICS a Terres de l’Ebre i l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, i amb el suport tecnològic de la Fundació i2Cat.