Nora Bio

Neurologia

Salut

Més informació

  • Desenvolupador: Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus
  • Cost: Gratuïta
  • Versió revisada: 4.2.8 (Android),  4.2.4 (iOS)
  • Data revisió: 27/04/2022 (Google Play),  08/06/2022 (App Store)
  • Marc de referència: Hospital Vall d'Hebron
  • Especialitat: Neurologia
  • Adreçat a: Pacient

Accedeix a l'Actiu

Adreçat a: Pacients

Pacient

Nora és un projecte de recerca mitjançant una aplicació (App) per a dispositius mòbils que pretén conscienciar subjectes d’estudi que han patit una malaltia vascular sobre la importància de seguir un hàbit de vida saludable. L’App permet el contacte directe i continu entre el subjecte d’estudi i l’equip mèdic, la tramesa periòdica de material didàctic personalitzat sobre la malaltia i un control a distància sobre l’adherència i el compliment de l’tractament farmacològic. D’aquesta manera, s’optimitza el control de la tensió arterial, el nivell de glucosa, l’exercici físic i altres factors de risc vascular.

Estudis recents demostren un mal control dels factors de risc en la prevenció secundària en pacients que han patit una malaltia vascular, com l’ictus o l’infart de miocardi. Es coneix que un segon esdeveniment, en la majoria de casos, serà més greu que el primer incrementant la probabilitat de mort o discapacitat. L’ús de les aplicacions mòbils pot arribar a un impacte positiu en el control dels factors de risc vascular. El projecte de recerca Nora pretén demostrar un augment en l’adherència terapèutica i la modificació saludable de l’estil de vida en subjectes d’estudi amb malaltia vascular.

Nora està dirigida a qualsevol subjecte d’estudi que vulgui reduir el risc de patir una malaltia vascular, augmentar els seus coneixements i tenir una supervisió continuada en relació a l’acompliment de la medicació i el control dels factors de risc vascular. Es tracta d’un servei personalitzat que requereix l’intercanvi d’informació entre el subjecte d’estudi i l’equip mèdic. Per participar en el programa, a més de descarregar l’aplicació és necessari posar-se en contacte amb l’equip Nora de l’Institut de Rercerca Vall d’Hebron (https://www.vallhebron.com/farmalarm/). Després d’una avaluació inicial personalitzada rebrà les claus per a l’activació de l’App.