En calma en el quirófano

Salut mental

Salut

Més informació

Desenvolupador: Softwhisper

Cost: Gratuïta

Versió revisada: 1.0 (iOS), 1.0.4 (Android)

Data revisió: 02/10/2018 (Google Play),  14/02/2018 (App Store)

Marc de referència: Hospital Universitario La Paz Madrid

Especialitat: Salut Mental

Adreçat a: Pacient

Accedeix a l'Actiu

Adreçat a: Pacients

Pacient

És un programa d’entrenament per reduir l’estrès davant l’entrada a quiròfan o quan afrontem una exploració diagnòstica o una prova exploratòria que causa ansietat.

El programa ofereix exercicis per enfortir la confiança i disminuir l’ansietat davant el quiròfan, i es desenvolupa com una APP al llarg de tres pantalles:

1. Una pantalla d’introducció en la qual es descriu el programa i es pot visualitzar un vídeo de pocs minuts en què es visualitza un recorregut típic abans d’entrar en un quiròfan.
2. Una segona pantalla en què es proposen una sèrie d’exercicis senzills o pràctiques enfortidores dissenyats per generar energia, valor i capacitat per enfortir els teus recursos i reduir l’estrès davant la prova a afrontar.

Es proposen dues opcions

i. Un programa llarg, quan la prova o intervenció quirúrgica està programada per d’aquí a un temps i almenys comptes amb al voltant d’un mes per preparar-te.
ii. Un programa curt, quan la prova o intervenció quirúrgica sorgeix de forma inesperada i comptes amb hores o dies per preparar-te. En aquesta opció, s’ofereixen exercicis seleccionats per poder practicar-lo en el temps de què
disposis.

3. Una tercera pantalla en què et convidem a visualizarte després que hagi passat la prova o intervenció i a valorar la utilitat que aquesta APP ha tingut per afrontar la situació.

El programa està desenvolupat per un equip en el qual han col·laborat psiquiatres, psicòlegs clínics, cirurgians i infermeria de salut mental i de quiròfan que treballen dins del Sistema Nacional de Salut espanyol, a l’Hospital Universitari La Paz i a la Universitat Autònoma de Madrid.

El programa ha estat dissenyat en base a altres intervencions per reduir l’ansietat i està basat en l’actitud i la pràctica de Mindfulness, en dades de la literatura científica internacional, i en l’experiència clínica.

El programa t’ofereix també l’oportunitat de fer una avaluació del teu estat emocional abans de fer els exercicis i de tornar-la a fer després de realitzar-los. Aquesta avaluació és important i és una forma de fer conscient i visualitzar el benefici immediat que els exercicis poden tenir.

A més de confiar en l’equip mèdic que et va a atendre pots participar en la teva pròpia cura, a través de la pràctica amable d’aquests exercicis, adaptant-los a la teva pròpia necessitat per posar en marxa les teves fortaleses o recursos interns.