Notícies

VALORA, un projecte per monitorejar MPOC i asma

VALORA, un projecte per monitorejar MPOC i asma

La Fundació TIC Salut Social participa en un nou projecte iniciat durant el 2018, VALORA. L’objectiu és analitzar el grau de satisfacció en l’ús de la plataforma Propeller en pacients amb asma i EPOC i els seus professionals de referència. Aquest estudi es realitzarà en col·laboració amb diferents equips d’Atenció Primària del SAP Delta de Llobregat sota la supervisió clínica del Dr. Simonet i coordinat per la pròpia fundació.

Un total de seixanta persones diagnosticades amb Malaltia Obstructiva Crònica (MPOC) i/o Asma són les protagonistes de la fase de pilots. Els pacients seleccionats utilitzaran la plataforma Propeller durant un període de 6 mesos. Aquesta plataforma, Propeller, està composta pels següents elements: a) un inhalador amb sensor adaptat al dosificador Ellipta –que avisa mitjançant un sistema de notificació sonora i comptabilitza les dosis requerides segons el tractament-; b) una app gratuïta per a control i supervisió del pacient; c) un portal web per a ús dels pacients i els professionals sanitaris. Cada perfil d’usuari disposa d’una interfície específica i independent d’altres usuaris que proporciona informació sobre la salut respiratòria d’aquests.

Així, aquest sistema analitza la freqüència de l’ús de l’inhalador o adherència temporal al tractament, calcula les tendències dels pacients i proporciona apoderament de la salut als pacients mitjançant informació per a la compressió del nivell respiratori i altres especificitats de la patologia.

En aquest moment s’ha obtingut l’aprovació del Comitè Ètic per a realitzar l’estudi i s’espera començar a reclutar pacients en breu.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email