Notícies

VALORA inicia la fase pilot

VALORA inicia la fase pilot

El projecte VALORA, promogut per GSK, coordinat clínica i tècnicament pel Dr. Simonet -del CAP Maria Bernades- i la Fundació TIC Salut Social respectivament, ha iniciat durant aquest mes la seva fase pilot. En aquesta etapa es desenvoluparà una tasca de col·laboració entre professionals sanitaris i pacients diagnosticats amb MPOC i/o asma amb l’objectiu de testar la plataforma Propeller.

La plataforma Propeller, desenvolupada per Propeller Health, és un sistema compost d’un sensor acoblable a dispositius d’inhalació, una app gratuïta (aplicació) per a telèfon intel·ligent, un portal web del pacient i un portal web per al professional sanitari. El seu objectiu és proporcionar informació sobre la salut respiratòria -de pacients diagnosticats de MPOC o asma- als professionals sanitaris, cuidadors i als propis pacients.

Durant els pròxims sis mesos, el Dr Simonet juntament amb diferents equips d’Atenció Primària de la Gerència Territorial Costa de Ponent, executarà aquesta fase de treball i finalment s’avaluaran els resultats.

La mostra estima una participació de seixanta persones voluntàries on els principals aspectes d’anàlisis són l’experiència i satisfacció dels pacients en la utilització d’aquesta tecnologia ja disponible als EUA. Els professionals podran analitzar l’adherència al tractament a través del portal del professional.

En aquests moments, els professionals es troben en plena captació de voluntaris per a fer aquesta tasca de testing. La plataforma Propeller, que aporta una solució digital per a telemonitoritzar pacients amb patologies cròniques respiratòries, posa novament el pacient al centre de l’atenció amb l’objectiu de definir noves formes de relació. Els mètodes assistencials es transformen i avancen cap a models preventius. La col·laboració entre totes les parts implicades determinen l’èxit dels tractaments i de les solucions tecnològiques que els suporten.

El projecte VALORA, presenta aquest element innovador i de canvi ajustat al concepte de transformació digital. Aquest projecte constitueix un clar exemple del potencial projectat en els pròxims anys sobre anàlisis i gestió de dades en el sector salut.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email