Notícies

Un nou comunicador dóna veu als pacients d’UCI

Un nou comunicador dóna veu als pacients d’UCI

LIBERIA UCI permet augmentar la capacitat comunicativa dels pacients crítics mitjançant un sistema especialitzat de parla.

LIBERIA UCI és un software de comunicació intel·ligent que dóna veu als pacients amb dificultat de parla, traquetomitzats o intubats, ingressats en l’UCI i fora d’ella. Aquest sistema utilitza la intel·ligència artificial i el reconeixement de veu per donar resposta a factors que han estat identificats en diferents estudis com alguns dels més estressants per al pacient crític, com el dolor, la desorientació, la relació amb la família, les decisions sobre últimes voluntats, entre altres.

Aquesta nova eina té en compte els sentiments i la vulnerabilitats del pacient, utilitza un llenguatge natural i proper a l’humà, i s’adapta a les necessitats de cada usuari. Permet conversar de forma ràpida, senzilla, intuïtiva i espontània; i no requereixen un coneixement específic per al seu ús, de manera que evita la frustració o el rebuig per part de l’usuari.

Mitjançant aquest nou sistema, el pacient es pot comunicar de manera més efectiva amb metges, infermers i familiars, i pot expressar qualsevol necessitat o estat d’ànim. Aquest software canvia la manera de comunicar existent i s’adapta al pas del pacient per l´UCI. Té la capacitat de contextualitzar els missatges, evitant errors de comunicació i utilitzant la lògica aplicada per evitar el rebuig o frustració del pacient.

Aquest software ha estat desenvolupat per l’empresa de tecnologia intel·ligent Liberia Community juntament amb el coneixement i l’experiència dels professionals sanitaris d’UCI de l’Hospital Clínic de Barcelona i la dels propis pacients.

L’origen d’aquest comunicador de veu parteix de la pròpia experiència d’uns dels co-fundadors de Liberia Community, la mare del qual va patir un Ictus. La creació d’aquest sistema de comunicació avançat, pretenia donar solució software a aquelles persones amb dificultat de llenguatge parlat alhora que permetia respondre a les necessitats de comunicació de manera ràpida, senzilla i intuïtiva.  Es va presentar i oferir de manera gratuïta l’any 2015 a les diferents comunitats d’afectats.

El projecte de Liberia Community s’ha anat enriquint durant aquests anys gràcies a l’experiència i l’assessorament de professionals en diferents disciplines que han aportat coneixement  i valor al projecte.

Sobre Liberia

Liberia Community és una empresa de tecnologia i comunicació intel·ligent que proporciona solucions de programari a aquelles persones que tenen dificultat amb el llenguatge parlat, fortament compromesa, amb la innovació tecnològica per tal d’oferir productes que millorin la comunicació, la qualitat de vida i el benestar personal de l’afectat.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email