Un article sobre el model d'acreditació d'apps de salut català publicat al prestigiós JMIR

Autor: Adrià G.Font   /  18 de gener de 2019

L’ús de les noves tecnologies mòbils en els sectors de salut i assistència social ja és una realitat. La Fundació TIC de Salut Social, d’acord amb l’estratègia tecnològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, està liderant una iniciativa per crear un directori públic d’aplicacions.

El prestigiós Journal of Medical Internet Research (JMIR), amb un factor d’impacte de 4541, primer dels 22 en la categoria de “Medical Informatics”, recull, en la seva edició de desembre del 2018 (volum 7, nº 12 2018), l’article : “Prescription and Integration of Accredited Mobile Apps in Catalan Health and Social Care: Protocol for the AppSalut Site Design”. Al llarg del document es presenta un informe sobre el disseny del projecte, amb una perspectiva global, aplicada a l’ecosistema català, que es pot dividir en 3 àrees: el marc que regeix la recomanació i prescripció d’aplicacions, el subconjunt d’interoperabilitat per a entorns mòbils i la infraestructura d’emmagatzematge de dades.

El projecte ha evolucionat d’acord amb els canvis en el paradigma tecnològic i social i respon de manera molt satisfactòria a les necessitats plantejades. Es pot veure com una experiència històrica en estratègies mòbils en els àmbits de la salut i el benestar de qualsevol sistema de salut pública. L’experiència ha demostrat ser viable en termes organitzatius, necessaris en qualsevol intent d’integrar les tecnologies mòbils en pràctiques de salut pública i un pioner mundial en aquest camp.

L’article i els seus autors poden consultar-se en el següent enllaç:

  • El Journal of Medical Internet Research és la primera en la seva categoria per factor d'impacte