Notícies

Trillium II: una comunitat global per la pràctica de la innovació en salut digital

Trillium II: una comunitat global per la pràctica de la innovació en salut digital

Actualment ens trobem a l’equador del projecte Trillium II. Iniciat el gener del 2017, està previst que finalitzi el juny del 2019.

L’objectiu principal de Trillium II és crear una comunitat global per la pràctica de la innovació en salut digital, ampliant  l’adopció de resums de pacients en tot el món per al benefici dels individus.

Es pretén avançar amb un estàndard internacional de resum de pacient per permetre accedir i compartir informació de la salut de les persones en casos d’emergència o d’atenció no planificada en qualsevol territori del món començant amb immunitzacions, al·lèrgies, medicaments, problemes i procediments clínics.

En aquest projecte es compta amb la participació de 20 socis de diferents regions d’Europa com d’Estats Units (i de sis organitzacions que participen en el projecte però no són beneficiaries).

Pel que fa a la Fundació TIC Salut Social estem col·laborant en quatre paquets de treball dels set que s’estructuren al projecte. Les principals accions i tasques que estem treballant són:

  • Analitzar el domini de problemes del pacient, així com el de procediments que se li han realitzat, per representar-los de manera estructurada.
  • Identificar i comparar els principals vocabularis controlats utilitzats per representa els conceptes d’aquests dos dominis.
  • Elaborar el model de referència on es representa el conjunt de dades en el context de l’escenari general d’atenció no planificada.
  • Elaborar els perfils FHIR per a obtenir els recursos a intercanviar entre sistemes d’informació.

FHIR, el qual és el nou estàndard elaborat per HL7 per intentar superar les barreres que ocasionen HL7 V2.x i V3 amb les tecnologies actuals i per cobrir els nous casos d’ús que van apareixent en l’actualitat, com poden ser les tecnologies web i mòbils, els nous personal health records o el “cloud”.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email