Notícies

Trillium II participa en un exercici de simulació de desastre natural

Trillium II participa en un exercici de simulació de desastre natural

Trillium-II respon a la convocatòria de ruta d’interoperabilitat UE-EUA (SCI-HCO-14-2016), amb un consorci destacat (del qual la Fundació TIC Salut Social hi forma part) per continuar avançant en la interoperabilitat de l’Electronic Health Record (EHR). L’objectiu és continuar el projecte Trillium Bridge (2013-2015), que va comparar els estàndards i les especificacions de resum de pacients a Europa i els Estats Units, i així, avançar cap a un estàndard de resum internacional de pacients. Aquest resum permetrà a les persones accedir i compartir la seva informació sanitària en una situació d’emergència o no planificada en qualsevol lloc i, segons sigui necessari, iniciant amb: immunitzacions, al·lèrgies, intoleràncies, medicaments, dispositius implantables problemes i procediments.

L’objectiu és continuar el projecte Trillium Bridge (2013-2015), que va comparar els estàndards i les especificacions de resum de pacients a Europa i els Estats Units i avançar cap a un estàndard de resum internacional de pacients.

El projecte Trillium II va participar en el 5è Exercici de Mòduls de la Unió Europea (EU MODEX-Ro), que va consistir en simular un desastre natural, amb persones reals exercint diferents rols, i realitzar una sèrie d’exercicis per gestionar i donar resposta a aquest cas d’emergència. L’exercici va tenir lloc a Bucarest entre el 14 i el 18 d’octubre, sent el Ministeri d’Interior de Romania l’amfitrió d’aquest especial esdeveniment.

La UE MODEX-Ro va ser la simulació d’un exercici mèdic amb més afluència de la Unió Europea i més de 3.500 participants. Per nombre d’equips i participants va ser també l’esdeveniment mèdic més gran en el marc del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió (Union Civil Protection) amb participants de tots els estats membres, on hi van formar part 600 tipus de rols diferents i 2000 casos d’ús.

L’escenari simulat suposava un devastador terratrèmol d’intensitat 7,5 en l’escala de Richter a Bucarest, que va ocasionar que Romania declarés la situació d’emergència i demanés assistència internacional. La UE va respondre a aquesta petició amb l’enviament d’un gran equip mèdic d’emergència altament qualificat (o EMT, de l’anglès Emergency Medical Team), que es fusionava in situ amb un equip israelià.

Amb la participació de Trillium II es va aconseguir que el Resum Internacional del Pacient (IPS) estigués disponible en els telèfons intel·ligents de les víctimes, per posteriorment avaluar els avantatges que s’aconseguien gràcies al seu ús en les operacions EMT-3 (un EMT-3 és un hospital de camp mòbil totalment operatiu).

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email