Notícies

Publicada nova versió de la terminologia LOINC

Publicada nova versió de la terminologia LOINC

La terminologia LOINC (Logical Observation Identifiers Names and Codes) és un estàndard semàntic internacional que permet identificar, entre d’altres, proves de laboratori, i que es manté i distribueix per part del Regenstrief Institute. El passat mes de juny es va publicar la nova versió de la terminologia (la 2.64), així com un informe anual que proporciona les dades més rellevants pel que fa al seu l’ús. A data de 2017, LOINC ja acumula més de 57.000 usuaris de 170 països diferents i compta amb un total de 87.863 conceptes.
Gràcies al fet de ser un estàndard obert i gratuït, qualsevol dels usuaris de LOINC pot contribuir a millorar-lo. En la darrera versió, s’han gestionat 265 peticions per tal d’afegir més de 4.700 conceptes. Durant el 2017 es van afegir 3.151 nous elements a la terminologia i se’n van editar 11.279. Durant el 2017 es van realitzar més de 7.000 descàrregues de les taules LOINC i el cercador oficial ja acumula més d’1 milió de consultes.
Pel que fa a noves iniciatives que s’estan duent a terme, es destaca la unificació dels models de procediments de radiologia en col·laboració amb la Radiological Society of North America; i la creació d’una guia per tal d’ajudar els professionals a utilitzar els termes de microbiologia. A més a més, durant el 2018 s’espera poder oferir LOINC a través d’un servidor terminològic basat en FHIR.

Per més informació sobre la nova versió de LOINC es pot consultar el següent enllaç:
LOINC Version 2.64 and RELMA Version 6.23 are now available.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email