Notícies

Publicada la nova versió del subconjunt de proves comparables i úniques d’HC3

Publicada la nova versió del subconjunt de proves comparables i úniques d’HC3

Des del projecte Diccionari clínic per a iSalut s’ha publicat un nou llistat de proves comparables i úniques, amb l’objectiu de poder-les publicar i consultar a la Història Clínica Compartida de Catalunya (HC3). Al 2014 ja es va treballar un primer llistat que contenia 286 proves comparables de laboratori, codificades en LOINC i publicables a HC3. En el nou llistat s’han ampliat aquestes proves comparables, i s’han afegit les proves úniques (aquelles que només es realitzen un cop a la vida per pacient).

 

Al document d’Excel que es distribueix des de la web de la fundació, a la secció d’Interoperabilitat Semàntica de la fundació s’hi poden trobar, per cada prova, els següents camps:

  • Codi LOINC: Codi de la terminologia LOINC utilitzat per identificar, de manera única, cada prova.
  • Descripció: Descripció en català de cada prova.
  • Unitats convencionals: Unitats de mesura unificades, en les quals s’han de publicar les proves a HC3.
  • Codi de secció: Identificador de la secció concreta a la qual pertany la prova (per exemple, hemograma o bioquímica general).
  • Descripció de secció: Descripció en català de la secció de la prova.

El subconjunt de proves comparables i úniques LOINC es pot descarregar des del següent apartat del web de la fundació, a l’àrea d’Interoperabilitat Semàntica: Dominis disponibles del Diccionari clínic per a iSalut> Laboratori.

Des del web del Regeinstrief Institute es pot descarregar tot el LOINC, versió internacional en anglès: LOINC Internacional > Descàrregues.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email