Notícies

La Fundació TIC Salut Social participa en el projecte APTITUDE

La Fundació TIC Salut Social participa en el projecte APTITUDE

El projecte APTITUDE permetrà millorar la qualitat de vida de les persones grans i es desenvoluparà en la regió transfronterera del Pirineus amb finançament Europeu.

Europa experimenta un alt índex d’envelliment en la seva població. En aquest sentit, els diferents països membres, treballen de forma conjunta amb l’objectiu de prevenir la dependència i la discapacitat, actuant sobre la fragilitat de la població més gran. La fragilitat és un estat que es pot identificar. Correspon a un subgrup de persones més grans de 65 anys que conserven la seva independència d’una forma inestable, que es troben en situació de risc de pèrdua funcional. Aquestes persones podrien millorar la seva qualitat de vida si reben la intervenció d’un professional de la salut en el moment adequat.

APTITUDE, respon a l’acrònim de: Actuar per la prevenció transpirinenca de la dependència de les persones grans. És un projecte Europeu finançat pel programa POCTEFA on hi ha implicats diversos països de la regió transfronterera dels Pirineus. Concretament hi participen 10 territoris i més de 20 hospitals d’Andorra, la regió Francesa d’Occitània, Navarra i Catalunya. A Catalunya el projecte esta liderat per la Fundació Salut i Envelliment (UAB) i pel propi Departament de Salut.

El projecte pretén implementar un espai de col·laboració transfronterera per prevenir la dependència en les persones ancianes mitjançant la creació d’una xarxa d’experts que promourà l’assistència, la formació, la investigació i la innovació en el camp de la Gerontologia.

El passat 21 de Juny es va celebrar el primer taller a la ciutat de Toulouse. Sota el paraigües de dos experts de la OMS, es va reflexionar sobre el concepte de capacitat intrínseca. Un concepte que pretén fugir de les practiques reactives basades en el paradigma problema – solució, per centrar-se en aquelles pràctiques que potencien les capacitats de les persones i es centren en la promoció de la salut.

La Fundació TIC Salut Social participarà del projecte en l’àmbit de la “Silver Economy”. El propósit és aportar tota la experiència de la FTSS per tal de trobar solucions innovadores recolzades en la tecnologia. Podeu trobar més informació al web del projecte APTITUDE.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email