Notícies

Prescripció d’aplicacions mòbils en Equips d’Atenció Primària: experiència pilot a Catalunya

Prescripció d’aplicacions mòbils en Equips d’Atenció Primària: experiència pilot a Catalunya

Easy to get, easy to use and insanely cheap

Easy to get, easy to use and insanely cheap, l’ús de les aplicacions mòbils per a la gestió de la salut ha estat promogut tant des de revisions independents com d’iniciatives públiques. La Fundació TIC Salut Social és pionera en l’impuls d’aquesta tecnologia en l’àmbit públic.

El Portal AppSalut és un aparador d’aplicacions mòbils de l‘àmbit de la salut i els serveis socials que té com a principal objectiu fomentar que la ciutadania tingui cura de la seva salut. Totes les aplicacions que s’hi contenen, disponibles tant per a dispositius iOS com Android gratuïtament en els mercats de referència, han d’haver superat un procés d’acreditació de qualitat promogut per la mateixa Fundació que estableix un entorn segur i de confiança en el seu ús. Aquestes aplicacions poden ser recomanades pels professionals als seus ciutadans a través de la seva estació de treball, complementant el seguiment de la patologia del ciutadà mitjançant la monitorització de les dades generades, que poden ser visualitzades pels professionals i integrades a la història clínica sempre que el ciutadà així ho permeti.

Aquest informació queda recollida a un article publicat a la prestigiosa JMIR-Journal of Medical Internet Research. Descriu la intervenció i mostra els principals resultats derivats dels 5 mesos d’experiència pilot amb professionals i ciutadans reals de 4 Equips d’Atenció Primària de la província de Barcelona, que demostren la factibilitat de la intervenció i identifiquen els punts de millora, tant tecnològics com organitzacionals, en vistes a la seva possible escalabilitat, generant una evidència  pionera en la integració de les tecnologies mHealth amb els sistemes d’Atenció Primària.

Agraim molt sincerament la implicació dels ciutadans i professionals de l’EAP Vinyets (Sant Boi de Llobregat), EAP Sant Andreu de la Barca, EAP Cubelles – Cunit i EAP Sant Ildefons (Cornellà del Llobregat), de la Direcció Territorial Metropolitana Sud de l’ICS, que ho han fet possible.

 

 

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email