Notícies

PCHAlliance publica i allibera una nova versió de la Continua Test Tool

PCHAlliance publica i allibera una nova versió de la Continua Test Tool

Les Continua Design Guidelines (CDG) estan centrades en referenciar estàndards internacionals per la circulació lliure i segura de dades generades per dispositius de salut personal.

Personal Connected Health Alliance (PCHAlliance) és una organització creada pel HIMSS per tal de promoure la interoperabilitat entre dispositius, serveis i sistemes de salut, sempre enfocant-se en el pacient. Per això publica les anomenades Continua Design Guidelines (CDG), centrades en referenciar estàndards internacionals per la circulació lliure i segura de dades generades per dispositius de salut personal. Aquestes directrius s’utilitzen, per exemple, en el procés d’homologació de glucòmetres de la Fundació TIC Salut Social.

Per tal que els fabricants o les institucions que ho desitgin puguin comprovar que els seus dispositius o serveis compleixen les CDG, PCHAlliance posa a la seva disposició la Continua Test Tool (CTT), que permet realitzar-ne les proves pertinents.

Els fabricants poden obtenir el certificat oficial de Continua (Continua Certified) o utilitzar la CTT per declarar que compleixen les directrius (Continua Compliant). Recentment s’ha alliberat la CTT, que passa a ser una eina d’accés obert, fent més accessibles ambdós processos.

A més a més s’ha publicat una nova versió de la CTT (7.0.0), incorporant les novetats de les Guidelines de 2017, com per exemple nous tests per sensors de glucosa i dispensadors d’insulina. La introducció de l’estàndard FHIR a les Guidelines de 2017 també ha implicat la inclusió de noves proves a l’eina.

L’actualització dels recursos i l’alliberament de la CTT facilitarà l’adopció dels estàndards per part dels fabricants de dispositius de salut personal.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email