Notícies

OFSTI publica un informe que recull els perfils d’IHE que recomanen l’ús d’HL7 FHIR

OFSTI publica un informe que recull els perfils d’IHE que recomanen l’ús d’HL7 FHIR

El creixement que està experimentant l’ús de l’estàndard HL7 FHIR arreu del món en els darrers anys, ha motivat a la iniciativa internacional “Integrating the Healthcare Enterprise” (IHE), a integrar-lo en els seus marcs d’interoperabilitat.

IHE està formada per professionals sanitaris i per la indústria que té com objectiu millorar la forma en què els sistemes d’informació en salut comparteixen informació. L’organització té publicades a la seva web diverses guies d’implementació, anomenades “Integration Profiles” o perfils d’integració, classificades pels diferents dominis, com per exemple Radiologia o Farmàcia.  IHE actualitzen contínuament les guies i elaboren noves quan detecten nous casos d’ús que es necessiten cobrir, o quan sorgeixen nous estàndards internacionals que comencen a tenir una rellevant importància en el sector assistencial, com es el cas d’HL7 FHIR.

L’OFSTI ha volgut recollir en un informe tots els perfils d’IHE que actualment incorporen i recomanen l’ús de l’estàndard HL7 FHIR pels diferents casos d’ús que requereixen de la interoperabilitat per a intercanviar informació entre dispositius i/o sistemes. En l’informe es detalla per cadascun dels perfils el seu objectiu i quins recursos HL7 FHIR es recomanen fer servir, així com la versió de l’estàndard en el moment d’actualització o creació del perfil, i enllaços a la pròpia documentació del perfil.

L’informe es pot descarregar aquí.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email