Notícies

Membres del Reference Site Catalonia es reuneixen per seguir evolucionant el grup de treball

Membres del Reference Site Catalonia es reuneixen per seguir evolucionant el grup de treball

El passat dimarts 5 de novembre, al Departament de Salut (Barcelona), va tenir lloc una primera reunió entre membres del Reference Site Catalonia, format per la Fundació TIC Salut Social (Coordinador), Eurecat (indústria), Universitat de Barcelona (recerca) i IDIAP Jordi Gol/ICS (societat civil). Aquesta trobada entre partners va programar-se per definir i consensuar els objectius del RSite Catalonia pel proper any, conèixer a les persones de cada institució que hi participaran activament i definir accions concretes a mig/curt termini.

En aquesta primera reunió introductòria, la Fundació TIC Salut Social, com a nou coordinador del RS, va presentar una primera proposta d’activitats i objectius generals, entre els quals destaquen:

  1. Posicionament de Catalunya a nivell internacional en temes d’envelliment.
  2. Potenciar la xarxa de relacions entre els col·laboradors.
  3. Obtenció de finançament europeu.
  4. Identificar projectes que es puguin implementar a nivell sistèmic (a les àrees de salut i social).

Què és un Reference Site?

Els RS estan emmarcats dins l’European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing, una iniciativa de la Comunitat Europea per tal d’impulsar la innovació i la transformació digital a l’àrea d’envelliment saludable que busca aglutinar a actor rellevants d’Europa.

Dins de l’EIP on AHA hi ha dos pilars principals: Els action groups i els Reference Sites.

Els Reference Sites són ecosistemes “inspiradors” que actualment estan treballant en solucions relacionades amb l’envelliment i que aglutinen actors de la quàdruple hèlix (indústria, societat, recerca i administració pública). L’objectiu principal dels RS és aglutinar als actors d’una regió determinada, fomentar el networking i la visibilitat de solucions entorn l’envelliment, impulsar la col·laboració i ser exemple de l’impacte positiu d’aquestes solucions.

El passat mes de setembre, el Departament de Salut va rebre el màxim reconeixement de 4* amb reconeixement a l’excel·lència com a EIP on AHA Reference Site Catalonia.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email