Notícies

L’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat participa a l’Interhealth 2018 d’Itàlia

L’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat participa a l’Interhealth 2018 d’Itàlia

Entre els dies 17 i 21 de setembre, Ariadna Rius i David Rodríguez, de l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat de la Fundació TIC Salut Social, van assistir a l’Interhealth2018, organitzada pel CRS4 (Center for Advanced Studies, Research and Development in Sardinia) i que es va realitzar a Pula (Sardenya). L’edició d’enguany va consistir en el curs d’una setmana Scientific School Interoperability in Healthcare: standards, guidelines and challenges, en el que es va realitzar una introducció als principals estàndards TIC en salut combinant conceptes teòrics amb exercicis i una pràctica final. Durant el curs es va fer molt èmfasi en la importància de la interoperabilitat assistencial, en termes de fluxos de treball clínics i qualitat de l’atenció al pacient, a la vegada que s’aprofundia en els aspectes més tècnics de la integració de Sistemes d’Informació Sanitaris.

En particular, el temari de la formació va incloure la presentació dels estàndards d’HL7 v2, v3, CDA i FHIR; les guies i perfils d’IHE; l’especificació per a electrocardiogrames EN 1064 SCP-ECG v3.0; i la modelització de la història clínica electrònica que proposa OpenEHR. Al curs també es van explicar diferents eines que permeten adoptar i treballar amb estàndards, com ART-DECOR, Mirth Connect o Gazelle; i es van realitzar dues sessions sobre interoperabilitat semàntica: la primera mostrant els recursos FHIR que permeten treballar amb terminologies com SNOMED CT o LOINC. La segona, explicant una implementació de l’estàndard d’HL7 CTS2.

Per acabar, en les darreres sessions del curs es va simular la realització d’un Connectathon a petita escala, al qual es van fer demostracions per adoptar estàndards simulant casos d’ús en escenaris reals. En aquest exercici pràctic es va ensenyar com utilitzar les eines i tècniques explicades durant el curs, per construir i validar un mòdul que complís amb els estàndards que prèviament també s’havien introduït, per a un domini sanitari específic.

El curs va comptar amb les ponències de diferents membres d’HL7 Itàlia, HL7 Alemanya i IHE, així com personal del CRS4 i la Universitat de Cagliari.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email