Notícies

L’Àrea mHealth present a l’ICIC 18: 18th International Conference on Integrated a Utrecht (Holanda)

L’Àrea mHealth present a l’ICIC 18: 18th International Conference on Integrated a Utrecht (Holanda)

La Fundació TIC Salut Social exposa la seva experiència al congrés internacional sobre atenció integrada

Durant els dies 23, 24 i 25 de maig va tenir lloc a Utrecht (Països Baixos) el 18è congrés internacional sobre atenció integrada organitzat per l’IFIC (Intenational Foundation for Integrated Care).

L’objectiu del congrés va ser donar a conèixer aquells projectes que estan en curs destinats a aconseguir un model d’atenció integrada dels pacients, amb exemples pràctics i reals. El model d’atenció integrada, pretén donar resposta a l’augment de la població amb necessitats especials i complexes, per tal de disposar d’una planificació, adequar la gestió clínica a aquestes demandes i disposar d’una bona provisió dels serveis socials i de salut. D’aquesta manera, es pretén garantir l’atenció integral de les persones optimitzant els recursos disponibles.

Una delegació de la Fundació TIC Salut Social va assistir al congrés i també va participar donant una ponència sobre les estratègies mHealth que s’estàn duent a terme a Catalunya per tal de millorar la vida dels pacients i aconseguir així una atenció més integrada en la persona.

Des de l’àrea mHealth de la Fundació TIC Salut Social es van presentar les diferents accions  estratègiques que s’estàn desenvolupant des de Catalunya per tal d’impulsar el desplegament de les eines de mobilitat dins dels processos assistencials. En particular, es va parlar sobre el model d’acreditació d’aplicacions mòbils que la Fundació està impulsant des de fa un parell d’anys. També s’ha parlat de l’avaluació en usabilitat d’apps dins un àmbit clínic presentant els resultats del pilot efectuat a finals del 2017 a quatre centre d’Atenció Primària a la demarcació de Barcelona.

Durant el congrés es van presentar altres projectes que actualment s’estan duent a terme des de Catalunya, com per exemple, la presentació del responsable funcional de l’HC3 i LMS, Oscar Solans que va parlar sobre com des de Catalunya s’integra la història clínica i social dels ciutadans perquè des dels diferents sistemes de salut i atenció social ho puguin visualitzar. Per altra banda, també David Monterde, Institut Català de la Salut, va presentar una nova eina d’estratificació per avaluar el risc sobre grups de morbiditat.

Aquests van ser alguns exemples dels projectes presentats. ICIC es tracta d’un congrés molt dinàmic on conèixer noves iniciatives i altres experiències emotives com el cas de la fundació canadencaThe change Foundation que va explicar la història d’un pacient sotmès a múltiples operacions quirúrgiques degut a una inadequada gestió sanitària. Un cas pràctic per il·lustrar la necessitat d’una correcta gestió integrada amb la persona.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email