Notícies

La realitat virtual i augmentada en salut es troba per debatre sobre el futur

La realitat virtual i augmentada en salut es troba per debatre sobre el futur

Celebrada a Barcelona la primera trobada del grup d'interès de Realitat Virtual i Augmentada aplicada a salut a Catalunya

El passat dimecres dia 4 de setembre va celebrar-se a l’Edifici Salvany (Barcelona), la primera “Trobada del grup d’interès de Realitat Virtual i Augmentada aplicada a salut a Catalunya”. Amb l’objectiu d’establir les bases per impulsar un grup d’interès en les tecnologies d’aquest àmbit aplicades a la salut i que la majoria dels actors del territori implicats hi puguin participar, la Fundació TIC Salut Social espera poder aplegar el màxim de representació possible. “El darrer informe del Mapa de Tendències ens va servir per identificar més de 45 projectes en realitat virtual. Alguns ja operatius i altres en fase de desenvolupament”, explicava Josuè Sallent, director de la Fundació TIC Salut Social. “Amb aquest grup de treball volem connectar les diferents iniciatives, unir esforços i impulsar la innovació entre les diferents entitats membre”.

Per aconseguir-ho, les diferents iniciatives van agrupar-se en quatre àmbits d’actuació: salut mental, rehabilitació, formació i distracció i segons el nivell de maduresa: inici, desenvolupament i implementació. “Hem detectat que hi ha necessitats comunes entres els diferents centres i, alhora, projectes força similars que poden beneficiar-se d’una disseminació comuna”, explicava Sallent.

Aquest primera trobada va aplegar més de 20 professionals de diferents centres com l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, l’Hospital Germans Trias, Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i del Consorci Sanitari Integral, i altres més convidats que van excusar la seva assistència, comprometent-se a participar en futures ocasions. Per la seva banda, Sílvia Cufí, directora de desenvolupament corporatiu de TIC Salut Social va explicar que l’objectiu de la trobada “és identificar i promoure projectes basats en noves tecnologies arreu del territori i optimitzar les diferents fases de desenvolupament dels projectes en qüestió, així com el procés o nivell de maduració de la tecnologia”.

Està previst que abans de finalitzar l’any s’organitzi una segona trobada. Abans però, els professionals interessats en aquest àmbit tenen una trobada a Vic, en la 9a edició de les Jornades RDI TIC Salut i Social que tindran lloc el proper 23 d’octubre, amb la Realitat Virtual aplicada a la salut com a eix central.

Qualsevol entitat que estigui desenvolupant projectes en l’àmbit de la realitat virtual i augmentada aplicada a la salut i que vulgui formar part d’aquest grup d’interès, pot contactar directament amb la Fundació a través del correu electrònic comunicacio@ticsalutsocial.cat

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email