La interoperabilitat en l’àmbit de la salut, protagonista a l'últim mes

Autor: Ariadna Rius   /  9 de maig de 2019

Durant el passat mes d’abril van coincidir diferents esdeveniments que han tingut com a tema central la interoperabilitat en l’àmbit de la salut, i als quals l’OFSTI (Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat) de la Fundació TIC Salut Social hi va participar activament.

En primer lloc, els dies 2 i 3 d’abril es va celebrar el Foro de Interoperabilidad en salud, organitzat per la SEIS a Oviedo i que va estar precedit per la reunió del Comité Técnico en Interoperabilidad d’àmbit Estatal. Durant les diferents sessions que va aplegar el congrés, es van donar a conèixer diferents projectes, solucions i iniciatives d’arreu d’Espanya, que tenien com a element vehicular la interoperabilitat.

Des de l’OFSTI es va participar tant a la reunió del Comitè com al Foro, on es va presentar l’estat actual de la Interoperabilitat al SISCAT, destacant els estàndards que permeten assolir-la. Durant la ponència també es va explicar el projecte Intersocial, com a iniciativa pionera per avançar en la interoperabilitat de l’àmbit de l’atenció social i en la seva integració amb salut.

Taula rodona “Proyectos y planes del Sistema Sanitario”, moderada per Sra. Dª Mercedes Alfaro Latorre

A mitjans de mes, concretament divendres 12 d’abril, es va realitzar la Jornada sobre interoperabilitat en l’àmbit de la salut mental a Barcelona, organitzada per iSalus, el Clúster de Salut Mental de Catalunya i la Fundació TIC Salut Social. Les diferents presentacions que s’hi van realitzar van permetre oferir una visió general del SISCAT, particularitzada en els centres i l’atenció de salut mental, així com en fer una introducció als principals estàndards d’interoperabilitat que s’hi utilitzen: HL7 CDA, HL7 missatgeria 2.x, FHIR, LOINC, SNOMED CT, etc. La jornada va comptar amb la participació de prop de 90 assistents amb diferents perfils: assistencials, tècnics, de gestió, etc.

Per últim, i tancant el mes, des d’HL7 Spain i La Fundació TIC Salut Social es va dur a terme el Taller sobre l’estàndard FHIR. L’acció formativa va comptar amb la participació de 25 alumnes procedents de Madrid, València i Catalunya que del 24 al 26 d’abril van introduir-se i aprofundir en la darrera especificació de l’estàndard d’intercanvi d’informació d’HL7 FHIR.