Notícies

La Fundació TIC Salut Social publica la 8a versió de l’extensió catalana de SNOMED CT

La Fundació TIC Salut Social publica la 8a versió de l’extensió catalana de SNOMED CT

Aquesta versió està disponible en RF2, que és el darrer format de publicacions que utilitza la IHTSDO per publicar la terminologia clínica SNOMED CT.

L’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat (OFSTI) de la Fundació TIC Salut Social acaba de publicar la 8a versió de l’extensió catalana de SNOMED CT. Aquesta versió està disponible en RF2, que és el darrer format de publicacions que utilitza la IHTSDO per publicar la terminologia clínica SNOMED CT.

Aquesta versió inclou la traducció al català dels subconjunts “atributs de les prestacions” i “intersocial”. Aquest últim conté la terminologia per les problemàtiques i respostes de l’àmbit de l’atenció social.

D’altra banda, s’ha creat el subconjunt de variables mHealth i mSocial i s’han actualitzat els següents 13 subconjunts:

●     Al·lèrgies

●     Anatomia patològica

●     Cribratge de càncer

●     Documents clínics

●     Escales de valoració

●     Immunitzacions

●     Informe d’espirometria

●     Notificació de reaccions adverses a immunitzacions

●     Oftalmologia

●     Prestacions

●     Professions sanitàries

●     Variables clíniques

●     WiFIS

En aquesta actualització s’han afegit 88 conceptes a l’extensió catalana, el que fa un total de 2831 conceptes. Per tal d’agrupar aquests conceptes i utilitzar-los fàcilment a dins de cada àmbit, l’extensió ja consta de 43 subconjunts.

Des del 2016, amb la col·laboració del Servei de Planificació Lingüística del Departament de Salut i el TERMCAT, es va començar a traduir l’extensió al català. Actualment ja s’han traduït 2384 descripcions.

Així doncs, ja es troba disponible la versió beta de l’extensió catalana en RF2. Aquest any s’han publicat les dades en format RF1 i RF2 (i un fitxer simplificat per les versions INT i ES-ARG) per tal de facilitar la migració del format als centres de salut catalans. Tot i això, a partir de l’any que ve, la Fundació TIC Salut Social només publicarà l’extensió en RF2. D’aquesta manera, Catalunya s’actualitzarà a l’últim format de publicacions (RF2) de SNOMED CT i es posarà a l’avantguarda de la interoperabilitat juntament amb els altres països que formen la IHTSDO.

 

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email