Notícies

La Fundació TIC Salut Social ajuda a crear apps de salut i benestar de confiança, en la Jornada Hello World!

La Fundació TIC Salut Social ajuda a crear apps de salut i benestar de confiança, en la Jornada Hello World!

  • La Fundació TIC Salut Social, entitat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat la jornada Hello World!, que ha tingut lloc aquest matí al TecnoCampus de Mataró, per presentar el seu model d’acreditació d’aplicacions mòbils dins dels entorns de la salut i social. L’objectiu és el d’orientar a desenvolupadors i professionals en l’entorn de la innovació de la mobilitat a la hora de crear apps de confiança per als professionals i per als ciutadans.
  • Els assistents han rebut assessorament sobre com crear una aplicació en salut i benestar social, com superar amb èxit el procés d’acreditació de la FTSS o què cal fer per a que la seva app sigui integrada en un sistema sanitari.
  • S’hi ha mostrat casos pràctics d’èxit com la integració de l’app Infermera virtual del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona en el Portal App Salut.

Barcelona, 11 de maig de 2018. Aquest matí, al Centre de Congressos TecnoCampus de Mataró, ha tingut lloc la jornada Hello World! organitzada per la Fundació TIC Salut Social, en la qual l’entitat ha presentat el seu model d’acreditació d’aplicacions mòbils de temàtica Salut i/o Social, juntament amb ponències, tallers i orientació professional per a tots els assistents en qüestions pràctiques relacionades a la creació d’apps de confiança en aquests entorns.

L’encarregat d’inaugurar la jornada ha estat el Dr. Francesc Garcia Cuyàs, director de la Fundació TIC Salut Social. A continuació, i a través d’una sèrie de ponències dutes a terme per professionals i experts dels sectors Salut, Social i Tecnològic, els assistents han pogut conèixer en què consisteix el model i qui hi participa, així com algunes experiències d’èxit i el resultat de la prova pilot del Portal AppSalut realitzada amb professionals. La jornada ha conclòs amb l’habilitació de diferents espais en els que els participants i els assistents han pogut rebre assessorament per part de membres de la Fundació TIC Salut Social i experts sobre com dissenyar una aplicació mòbil en salut i social, com superar amb èxit el procés d’acreditació de la FTSS o què cal fer per a que l’app sigui integrada en un sistema sanitari.

Apps de confiança per millorar l’estat de salut o el benestar

 Les aplicacions mòbils per millorar l’estat de salut o el benestar de les persones no són noves al mercat, no obstant això, sovint no disposen de cap garantia per a l’usuari i, és per aquest motiu que els professionals són reticents a l’hora de prescriure-les als seus pacients. El model d’acreditació impulsat per la Fundació TIC Salut Social es crea per tal de resoldre aquesta problemàtica i oferir a l’usuari aplicacions mòbils en salut i social de confiança.

Durant la jornada, desenvolupadors d’aplicacions mòbils de l’entorn salut i social, empreses desenvolupadores o professionals que treballen a l’entorn de la innovació de la mobilitat, entre d’altres, han pogut conèixer què és i com s’aplica el model d’acreditació de la mà de professionals com la Dra. Mireia Sans, metge de família, directora assistencial al CAP Comte Borrell i presidenta de la secció e-Salut del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona; Alèxia Pérez, gerent de COPLEFC; Juan Cuello, responsable de mobilitat de Pasiona i Jordi Serratosa Carbonell, coordinador de m4Social – Taula d’Entitats del Tercer Sector. “Tenir en compte als professionals de l’activitat física a l’hora de desenvolupar aplicacions de l’entorn salut és, des del nostre punt de vista, clau”, ha destacat Pérez, gerent del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya, una entitat que darrerament ha incrementat notablement la seva presència en el sector TIC per adaptar-se al nou entorn.

La Dra. Zulema Sainz Beltran, metge de família al CAP Ildefons de Cornellà de Llobregat; Isabel Garcia Mercader, infermera i adjunta a direcció del CAP Vinyets a Sant Boi de Llobregat, la Dra. Mónica Valverde Castillo, metge de família i adjunta a direcció del CAP Sant Andreu de la Barca i la seva directora, Glòria Jodar, han compartit l’experiència de liderar el pilot del Portal AppSalut, l’aparador d’aplicacions del sector de la salut i de benestar social que té com a objectiu fomentar que la ciutadania tingui cura de la seva salut.

Finalment, els assistents han pogut conèixer l’impacte real de l’aplicació del model d’acreditació d’aplicacions mòbils impulsat per la Fundació TIC Salut Social gràcies a la presentació del cas d’èxit de l’App Infermera Virtual que ha dut a terme Marc Fortes, infermer i director del projecte Infermera virtual del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB). L’app de la plataforma de promoció i educació per a la salut va ser la primera aplicació en superar amb èxit tot el procés d’acreditació d’apps.

Finalment, el Dr. Jordi Martínez, director d’Innovació de la Fundació TIC Salut Social ha estat l’encarregat de posar punt i final a la jornada.

 

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email