Jornada Salut 4.0

La tecnologia IoT com a facilitadora dels serveis eHealth

La Internet de les Coses (IoT, per les seves sigles en anglès) ofereix una gran potencial en l’àmbit de la salut , on ja s’està aplicant en diversos casos d’ús per augmentar la qualitat de l’atenció, millorar l’accés dels pacients als serveis i reduir el cost d’aquests.

Les tecnologies integrades en l’anomenat eHealth s’utilitzen en aplicacions com ara els sistemes de salut en línia , els quals brinden atenció exhaustiva a persones en ubicacions remotes, o bé els sistemes de monitoratge , que proporcionen un flux continuat de dades precises per tal de prendre millors decisions d’atenció. Els dispositius portàtils, o wearables , utilitzats per monitorar els pacients propensos a diversos riscos, ja són una tecnologia habitual en l’àmbit de l’eHealth.

Un sistema de salut basat en les possibilitats de la IoT no només ofereix un enfocament més intel·ligent als serveis de salut, sinó que també aconsegueix que el procés de presa de decisions sigui més precís i eficaç.

La IoT Catalan Alliance s’endinsarà en els casos d’ús actuals i les possibilitats de futur de les tecnologies avançades per al sector de la salut durant la jornada Salut 4.0: la tecnologia IoT com a
facilitadora dels serveis d’eHealth , la qual tindrà lloc durant el pròxim IoT Solutions World Congress a Barcelona. Experts que treballen en la intersecció d’aquest sector amb les tecnologies IoT donaran a conèixer els casos d’ús, els reptes i les possibilitats d’aquesta indústria emergent.

La IoT Catalan Alliance és un clúster català impulsat per la Generalitat de Catalunya que agrupa a les empreses capdavanteres d’oferta tecnològica IoT al nostre territori. Els seus objectius principals són fomentar la col·laboració entre empreses, centres tecnològics i d’altres entitats, donar a conèixer els avantatges i oportunitats d’aquestes noves tecnologies tot facilitant-ne l’adopció, realitzar una vigilància tecnològica per detectar oportunitats, participar en fires per donar a conèixer les solucions dels seus membres a escala internacional i realitzar activitats que dinamitzin el sector a Catalunya.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email