Notícies

Informe de la 1a Sessió InDeeP en Imatge Digital

Informe de la 1a Sessió InDeeP en Imatge Digital

Consulta l'informe de la 1a Sessió InDeeP en Imatge Digital, celebrada el passat 21 de Març a la Fundació TIC Salut Social

El passat 21 de Març es va celebrar a la Fundació TIC Salut Social la “I Sessió InDeeP en Imatge Digital a Catalunya”. Aquesta ha sigut una sessió de debat obert entorn la utilització i la innovació en Imatge Digital en salut. La jornada va tenir per objectiu promoure el diàleg entre actors del sector i generar coneixement dins aquest àmbit. Així, un total de 32 participants de diferents entitats i perfils van prendre part en les activitats realitzades.

Els assistents, procedents de 24 entitats del sector, van oferir una mostra representativa dels actors implicats en imatge digital. Es va comptar amb la participació de perfils d’estudiants, biòlegs, radiòlegs, investigadors i personal de suport a la recerca, personal d’infermeria, tècnics informàtics, responsables de sistemes, caps de servei en diagnosi per la imatge, representants del Servei Català de la Salut i representants de la indústria.

Conclusions de la Jornada

Els tres temes principals de la sessió van ser els nous processos i serveis, les persones i el coneixement, i la infraestructura tecnològica. A mode de conclusió dels tres temes principals, s’extrau el següent:

  • Existeix un teixit de col·laboració entre els diferents actors al sector que promou la innovació. Cal desenvolupar mecanismes per poder traduir en serveis a la ciutadania tota la innovació que es realitza en el context de recerca i pilots.
  • Calen eines de validació per les noves tecnologies que apareixen (com la Intel·ligència Artificial). També calen processos de certificació i suport legal als professionals en l’ús d’aquestes eines.
  • Quant a persones i coneixement, cal èmfasi en la gestió del canvi i els nous rols i competències professionals. Per exemple, tenint en compte també la figura del ciutadà.
  • En quant a les infraestructures, cal un eix vertebrador per articular la innovació i posar a disposició serveis de forma distribuïda. Cal considerar els aspectes de seguretat i privacitat.

Per més informació sobre els resultats de la jornada, podeu consultar l’informe en aquest enllaç:

1a Sessio InDeeP – Informe Final

 

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email