Notícies

Infermera virtual, la primera app que supera amb èxit el procés d’acreditació del Portal AppSalut

Infermera virtual, la primera app que supera amb èxit el procés d’acreditació del Portal AppSalut

"El Portal APPSalut garanteix la qualitat de les APPS per poder ser prescrites per els diferents professionals de la salut i del món social amb seguretat"

Des de que es va iniciar aquest procés d’acreditació, a principis del 2016, s’han avaluat un total de 8 aplicacions de l’àmbit de la salut. Una d’elles és l’app Infermera virtual del Col•legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) que és la primera aplicació que supera amb èxit tot el procés d’acreditació d’apps.

La Fundació TIC Salut Social, seguint l’encàrrec del Govern sota el marc del Pla de Mobilitat mHealth.cat, impulsat l’any 2015, ha treballat des de llavors en la implementació del Portal AppSalut, un aparador d’aplicacions del sector de la salut i de benestar social amb l’objectiu de fomentar que la ciutadania tingui cura de la seva salut. Totes les aplicacions que apareixeran en aquest aparador, hauran de superar un procés d’acreditació de qualitat que estableixi un entorn segur i de confiança per usar aquesta tecnologia. “El Portal APPSalut garanteix la qualitat de les APPS per poder ser prescrites per els diferents professionals de la salut i del món social amb seguretat”, afirma el director de la Fundació TIC Salut Social, el Dr. Francesc Garcia Cuyàs.

Infermera virtual del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) és l’eina de promoció i educació per a la salut adreçada tant a ciutadans com a professionals de la salut, amb la finalitat de promocionar l’autonomia i la independència de les persones en la presa de decisions respecte a la seva salut. L’usuari pot consultar informació de salut d’una manera fàcil i entenedora i en diferents formats com ara vídeos, infografies o consells de salut. La Infermera virtual posa a disposició de l’usuari tot el potencial de servei que proporciona el coneixement infermer per tal que la infermera i l’usuari es puguin comunicar d’una manera directa i efectiva.

“Estem molt contents d’haver estat la primera app en aconseguir l’acreditació”, explica Marc Fortes, director d’Infermera virtual, “demostra l’esperit que sempre ha tingut el nostre projecte de promoció i educació per a la salut de compromís amb el rigor i amb les certificacions que aporten confiança a l’usuari i que tant importants són en les apps amb contingut de salut”

Durant aquestes mesos, l’aplicació ha estat sotmesa al procés d’acreditació d’aplicacions mòbils de la Fundació TIC Salut Social del Portal AppSalut, aconseguint superar amb èxit els criteris d’usabilitat, de seguretat, tecnològics i funcionals definits. Superar aquests criteris implica que l’aplicació ofereix seguretat i confiança al sector i als ciutadans per fer ús de l’aplicació amb totes les garanties.

“Aplicacions com aquestes aporten valor al sistema de salut, facilitant als ciutadans i professionals consultar aspectes relacionats amb la salut d’una manera àgil i senzilla”, apunta Carme Pratdepàdua, responsable de la Oficina mHealth.cat de la Fundació TIC Salut Social.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email