Notícies

L’eConsulta evita la visita presencial amb l’atenció primària

L’eConsulta evita la visita presencial amb l’atenció primària

Ús de la teleconsulta en atenció primària: una anàlisi pre-COVID19

Un nou estudi de la Fundació TIC Salut Social i l’Oficina eSalut (CatSalut. Servei Català de la Salut) conclou que gairebé el 80% de les teleconsultes amb l’atenció primària (eConsulta) eviten una visita presencial.

L’anàlisi, de més de 5.000 casos per part de 20 professionals, també mostra que l’eina s’utilitza sobretot per a la gestió de proves (27% dels casos), pla de medicació (24%) o per motius clínics (14%). Aproximadament el 35% de les consultes no s’haguessin realitzat presencialment, també suggerint que la telemedicina augmenta l’accessibilitat del sistema de salut. Aquests resultats són molts similars als d’un estudi realitzat l’any 2018, fet que dóna robustesa a les conclusions. Per primer cop, a més, s’ha avaluat el grau de consens entre els professionals que han participat en l’anàlisi mostrant que, en termes generals, coincideixen en les seves opinions, factor clau per a entendre els resultats de possibles aplicacions basades en Intel·ligència Artificial.

La COVID19 ha canviat els models de relació presencial i virtual entre la ciutadania i el sistema sanitari públic. Cal que futurs estudis en facin un bon anàlisi i permetin millorar la prestació dels serveis cap al ciutadà.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email