Notícies

Entrevista Setembre 2018: Dra. Marina Geli, Coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS)

Entrevista Setembre 2018: Dra. Marina Geli, Coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS)

8a edició de les Jornades RDI en TIC Salut i Social

Amb l’inici del nou curs escalfem motors per a la vuitena edició de les Jornades RDI en TIC Salut i Social que enguany es celebren durant els dies 27 i 28 de setembre a Vic. Hem volgut conversar amb la Dra. Marina Geli, Coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) i membre del comitè directiu i científic de les jornades perquè ens avanci part dels continguts que trobarem i quin serà el rol de la tecnologia en els sectors que ens ocupen:

  • Les Jornades RDI en TIC Salut i Social arriben a la 8a edició, la 3a a Vic. Què pot esperar el sector a l’edició d’enguany?

La 8ª edició de les Jornades TIC Salut i Social pot aportar la mirada de l’ús de les TIC, tecnologia en la millora de la vida de la gent. Molt sovint associem TIC i tecnologia al concepte de deshumanització, addicció, pèrdua d’intimitat, tràfic de dades,… Enguany, al contrari d’aquest imaginari, compartirem coneixement sobre com aquestes poden millorar la qualitat de vida de les persones i de la comunitat, amb una mirada social i de salut.

  • Perquè Teràpies Digitals?

Les TIC i la tecnologia han d’esdevenir, igual que la prescripció dels medicaments, un procés normalitzat amb els seus avaluadors pre, durant i post prescripció. On es tinguin en compte la recomanació i els efectes secundaris.

  • Entre les personalitats més destacades, tenim la presència de Luz Rello, el Dr. Mateo Valero o el Dr. Samuel Sánchez, 3 taules rodones, espais B2B, càpsules de comunicació… Serà una jornada d’alt contingut teòric però a l’hora pràctic?

La voluntat de les jornades és la de compartir coneixement, pràctica d’alt impacte, està clar, de present i futur. Dislèxia, anàlisi de dades, big data, intel·ligència artificial en àmbits com salut i social, teràpies digitals en salut mental, en organitzacions i en àrees com la nano-medicina, per exemple.

  • Quin paper tenen reservat les empreses en aquestes jornades?

Les empreses són part del mecenatge, de l’intercanvi entre els projectes, nous o consolidats, i alhora tenen la possibilitat de presentar les seves experiències.

  • El comitè científic ha rebut més de 100 projectes i s’entregaran 9 premis. Podem dir que els sector gaudeix de bona salut?

El sector gaudeix de molt bona salut i cal orientar-lo cap a la innovació efectiva, aplicable, escalable i reproduïble.

  • Finalment, quina recomanació faries a algú que s’està plantejant participar-hi però encara no s’ha decidit?

La Jornada és un fòrum tranquil i d’escolta, d’intercanvi i amb possibilitat de compartir amb actors diversos: empresarials, funcionals, organitzacions, entitats i corporacions entre d’altres.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email