Notícies

El projecte “Parelles Digitals UVic-UCC” arriba a la tercera edició

El projecte “Parelles Digitals UVic-UCC” arriba a la tercera edició

En el marc de l’e-week, la Càtedra TIC Salut (CESS), en col·laboració amb l’UHub, Servei a la Comunitat Universitària, i la Fundació TIC Salut Social, organitza per tercer any el projecte “Parelles Digitals UVic-UCC”. L’activitat aparella estudiants de Secundària amb persones majors de 65 anys que disposen d’smartphone o tauleta digital, però que en tenen un coneixement molt bàsic i volen ampliar-lo. En tres sessions de dues hores diàries, els joves acompanyen la seva parella en l’adquisició de noves competències digitals en l’ús del mòbil o de la tauleta, de forma personalitzada i adaptada a les inquietuds i necessitats de cada persona sènior.

En total, de l’1 al 9 d’abril participaran en el projecte 44 persones, entre joves i sèniors, que es trobaran al Campus Miramarges de la UVic-UCC. Estan formades per alumnes de l’escola Sagrat Cor de Vic i per membres de l’Aula d’Extensió Universitària Gent Gran d’Osona i del Casal Mossèn Guiteras. En les dues sessions que ja han tingut lloc, els participants sènior s’han interessat, sobretot, per l’ús de Whatsapp, per fer cerques a Google i Google Maps, pel funcionament de xarxes socials com Youtube, Instagram o Facebook, per gestionar les fotografies i els contactes del telèfon, per fer servir eines com ara la llanterna, la calculadora, el bloc de notes o el corrector o per instal·lar i desinstal·lar aplicacions, entre d’altres. Pel que fa als participants júnior, valoren molt positivament l’experiència.

El projecte de Parelles Digitals UVic-UCC pretén contribuir a reduir l’escletxa digital al territori i es planteja un doble repte: en primer lloc, facilitar a les persones grans millorar el coneixement i l’ús dels dispositius mòbils per comunicar-se, millorar la qualitat de vida i prevenir l’aïllament i l’exclusió. Per altra banda, conscienciar els joves dels efectes positius de dur a terme una tasca de voluntariat de servei a la comunitat, i facilitar-los una experiència de servei comunitari intergeneracional. L’activitat també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic i d’Isern Electrodomèstics.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email