Notícies

El projecte DIACARE inicia la fase de disseny de solucions per millorar l’autogestió de la diabetis mellitus tipus 2.

El projecte DIACARE inicia la fase de disseny de solucions per millorar l’autogestió de la diabetis mellitus tipus 2.

Durant la darrera jornada del Mapa de Tendències, vam tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà l'evolució d'aquest projecte que forma part de la línia de tranformació digital de la Fundació, gràcies al testimoni de la pacient Sra. Maria Escudero

El passat mes de maig del 2017, la Fundació TIC Salut Social i Novo Nordisk van signar un acord de col·laboració per impulsar el projecte Diacare, cercant el benefici de les persones amb diabetis tipus 2, així com del seu entorn, tant personal com sanitari.

L’objectiu del projecte passa per promoure l’autogestió i l’autocura per part de les persones amb aquest tipus de diabetis que és la més prevalent. De fet, de les més de 5,3 milions de persones amb diabetis al nostre país entre el 90-95% la tenen de tipus 2. Per a això, aquesta plataforma de serveis, mitjançant tecnologies mòbils i basant-se en el perfil de la persona amb diabetis tipus 2, li proporcionarà eines de suport i de supervisió permetent-li prendre decisions per a un òptim seguiment i control de la seva diabetis. No obstant això, també disposarà d’eines d’ajuda i monitorització per professionals sanitaris i cuidadors.

Actualment, el projecte Diacare, desenvolupat al CAP Bellvitge, es troba en la fase de disseny de solucions per millorar l’autogestió de la diabetis mellitus tipus 2. Perquè les solucions s’adeqüin es realitzaran mitjançant el co-disseny, partint de les necessitats obtingudes en el Patient Journey que es va realitzar a través de diversos workshops amb pacients i professionals per obtenir una visió general verídica. Aquests workshops es van realitzar per entendre el recorregut que realitza el pacient a través del sistema d’atenció primària, tenint en compte totes les interaccions que té el pacient, des de diferents punts de vista.

Durant la darrera jornada del Mapa de Tendències, vam tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà l’evolució d’aquest projecte que forma part de la línia de tranformació digital de la Fundació, gràcies al testimoni de la pacient Sra. Maria Escudero i el doctor Eduard Tarrago, implicats en el projecte.

Sobre la Plataforma Diacare

Entre els principals serveis que s’estan valorant en una plataforma de les característiques de Diacare es troben: una eina de perfil del pacient, on definir les seves necessitats i objectius específics d’acord amb els principals indicadors de salut en diabetis (nivell de glucosa en sang, medicació i estil de vida); un servei de suport per a la presa de decisions adaptat al seu perfil i al qual també tindran accés professionals sanitaris i cuidadors; un diari interactiu per a l’autocontrol de la glucosa en sang, medicació, hàbits nutricionals i exercici físic; i un servei de seguiment i intervenció per part dels professionals sanitaris per tal de monitoritzar l’estat de la persona amb diabetis i activar els protocols necessaris en cas d’emergència.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email