Notícies

El Consorci Sanitari Integral guanya el Premi @asLAN a la Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics

El Consorci Sanitari Integral guanya el Premi @asLAN a la Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics

El projecte de telemedicina i xatbot (xat d’intel·ligència artificial) per a Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) del Consorci Sanitari Integral va guanyar la setmana passada el Premi @asLAN a la Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics, dins de la categoria “Analítica per a presa de decisions”. El premi el recollien Meritxell Davins, ideòloga del projecte i responsable d’eHealth i Innovació, i Javier Grueso, director de Sistemes d’Informació recollien el premi la setmana passada.

Un xatbot és un sistema basat en intel·ligència artificial que respon a les preguntes que li fa l’usuari amb llenguatge natural i pot aprendre amb tecnologia anomenada Machine learning. Els objectius del xatbot són la millora de la seguretat i la satisfacció tan per part dels professionals com dels pacients.

Els pacients intervinguts per CMA utilitzaran una aplicació de mòbil (app) que estarà connectada amb SAP. Abans de la cirurgia, rebrà la informació i els consells prequirúrgics, la data de la cirurgia i el tipus de cirurgia. Un cop operat, durant la primera setmana estarà controlat diàriament amb una monitorització segons uns qüestionaris amb arbres de decisions que faran saltar alarmes a la Unitat Cirurgia Sense Ingrés on es gestionen segons cada necessitat. A més, el pacient tindrà el suport d’un xatbot, on el seus dubtes seran resolts. Això permet tenir més controlat i informat el pacient, així com una adequació de les trucades telefòniques segons les necessitats. S’està treballant perquè el projecte es posi en marxa en breu, i les patologies escollides en la primera fase són les varius i les hèrnies.

Meritxell Davins, ideòloga del projecte i responsable d’eHealth i Innovació, i Javier Grueso, director de Sistemes d’Informació recollien el premi la setmana passada.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email