Notícies

e-MOTIPH: Una solució mHealth per salut mental

e-MOTIPH: Una solució mHealth per salut mental

Inicia un nou projecte sobre salut mental, dirigit a millorar el tractament en pacients amb esquizofrènia.

El passat 16 de Novembre va donar inici el Projecte e-MOTIPH, enfocat a la millora del seguiment de pacients amb patologies mentals mitjançant les noves tecnologies. Aquest projecte pertany al programa EUROSTARS, co-finançat pels països membres d’EUREKA i el Programa Marc HORIZON 2020 de la Unió Europea (ID 12470). El projecte se centra en el desenvolupament d’una solució mHealth per a salut mental.

El consorci es composa per les següents organitzacions: Grupo Pulso, coordinació i desenvolupaments; Fundació TIC Salut Social i Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, definició de necessitats i disseny; i les empreses Nurogames i Pryv, integració i desenvolupament de la solució. La Fundació TIC Salut Social té un paper destacat en la identificació de necessitats, mitjançant una metodologia centrada en l’experiència del pacient.

L’objectiu d’e-MOTIPH és desenvolupar una solució mHealth per a salut mental. Aquesta solució busca un millor seguiment i capacitació de pacients amb esquizofrènia. Per tant, es tindrà en compte una participació més activa en els processos terapèutics, implicant a pacients, professionals i cuidadors. En aquest sentit, el concepte e-MOTIPH persegueix el desenvolupament d’una eina que permeti el seguiment dels pacients. Per a això, es considerarà la integració de mòduls d’avaluació, suport i monitoreig de pacients.

Elements disruptius d’e-MOTIPH

Els principals elements disruptius que es consideren pel desenvolupament de la solució e-MOTIPHsón:

  • Funcionalitats dissenyades específicament sota les necessitats dels pacients.
  • Un sistema intel·ligent per a plans d’atenció personalitzada i prediccions.
  • Eines d’avaluació de paràmetres clínicament rellevants a través de la captació de diferents fonts de dades

Aquestes tecnologies permeten inferir l’estat d’ànim del pacient. A més, es considera que les variables associades poden aportar molt valor en el camp de la salut mental. Per tant, la solució e-MOTIPH constarà d’un dispositiu portàtil, una aplicació i una web.


Les funcionalitats esperades, permetran l’avaluació del pacient, la detecció de riscos, l’entrenament psicològic, la interacció social i la capacitació. Tot a través d’un sistema intel·ligent.

Com a resultat final, es busca un millor compromís i una participació més activa en els processos terapèutics per part de pacients, professionals i cuidadors.

 

“Co-Funded by EUREKA member countries and the European Union HORIZON 2020 Framework Programme. Project ID 12470”

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email