Notícies

Compte enrere per la celebració del 6è congrés del Tercer Sector

Compte enrere per la celebració del 6è congrés del Tercer Sector

6è Congrés del Tercer Sector Social: Desigualtats socials, solucions locals

El 6è Congrés del Tercer Sector Social se celebra durant els dies 20, 21 i 22 de novembre al Disseny Hub Barcelona i a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat, amb el lema ‘Desigualtats socials, solucions locals’. L’espai pretén potenciar el debat i la reflexió sobre la relació entre el món local (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) i les entitats socials, a més de fer valdre la interacció entre el Tercer Sector Social i les Administracions locals, un lligam indispensable per avançar cap a una societat més justa, equitativa, solidària i inclusiva.

Els reptes socials i les noves necessitats que se’n deriven requereixen una resposta integral i transversal amb tots els agents implicats en el disseny i desenvolupament de les polítiques socials. El congrés proposa conèixer i avaluar les línies de treball actuals a través de 9 debats i col·loquis i 35 ponents de reconegut prestigi de tots els àmbits.

  • La defensa dels drets socials com a garantia d’igualtat d’oportunitats.
  • El món local com a generador de polítiques socials.
  • Posar la persona al centre de l’atenció. Una revisió del territori dels models d’atenció integrada i de base.
  • Garantir ingressos per garantir drets de la ciutadania. Les polítiques d’inclusió i d’inserció en l’agenda municipal.
  • La cooperació público-social en la provisió de serveis a les persones.
  • El paper del Tercer Sector en la construcció comunitària d’una ciutadania activa, compromesa i transformadora.
  • El dret a l’habitatge i a l’energia: una col·laboració necessària entre el món local i les entitats socials.
  • Reptes digitals per a unes entitats socials innovadores.
  • Com serà l’atenció a les persones el 2030?

A banda de les ponències, el congrés compta amb diversos espais que aposten per la innovació social: una de les novetats del congrés és l’espai d’innovació digital m4social amb conferències especialitzades i un showroom amb aplicacions útils per a les entitats socials en l’atenció a les persones, realitat virtual, robòtica i impressió 3D i circuits, aplicats en l’àmbit social; també hi haurà el Social Speakers’ Corner amb les 84 experiències més innovadores del sector social en l’atenció a les persones; gestió i organització de les entitats; educació, formació i inserció laboral; treball en xarxa i serveis a la comunitat, atenció comunitària centrada en la persona, innovació tecnològica, etcètera i també hi haurà un espai per a la Mostra d’Entitats amb més de 30 expositors.

Un altre dels plats forts del congrés és la conferència inaugural, el 21 de novembre a l’Auditori del Disseny Hub de Barcelona, a càrrec de Lorena Zárate, presidenta de l’Habitat International Coalition. Zárate abordarà el paper de la ciutat com a actor clau en la generació de polítiques de desenvolupament social i la implicació dels governs locals amb els moviments socials i les organitzacions respectives. Així mateix, la inauguració institucional del congrés comptarà amb els parlaments institucionals del president de la Generalitat, Quim Torra; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i la vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó.

Tota la informació del congrés a: www.congrestercersector.cat

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email