Notícies

B-RESOL, molt més que l’app “antibullying”

B-RESOL, molt més que l’app “antibullying”

Un nou canal de comunicació que permet detectar tota mena de conflictes amb adolescents

B-resol és una solució que permet no només detectar casos de bullying i cyberbullying (que ho fa), sinó tota mena de conflictes amb adolescents, incloent-hi: trastorns de conducta alimentària (anorèxia, bulímia), drogodependències, assetjament sexual, problemes de caire psicològic, problemes de caire relacional o social…

B-resol és, de fet, un nou canal de comunicació, complementari i, per defecte, anònim, del que ja gaudeixen desenes de Centres educatius, i fins i tot un municipi de 22.000 habitants.

Els adolescents poden alertar de qualsevol tipus de conflicte a una persona del Centre o Institució que ells mateixos escullen. Ho poden fer tant les víctimes d’aquests conflictes com els observadors, de manera immediata, segura i des de qualsevol lloc i moment.

B-resol, nascuda a Barcelona fa dos anys, uneix la consciència social amb la innovació tecnològica.

De manera molt esquemàtica, dins de la solució hi ha dos grans àrees:

 • Pels adolescents: disposen de l’app B-Resol, descarregable gratuïtament des del Google Play per Android i des de l’Apple Store per iPhone (també hi poden accedir des de la web, sense necessitat d’app), que permet:
  • Enviar missatges i també xatejar sobre un conflicte amb els seus professors.
  • Seleccionar els receptors d’aquests missatges.
  • Accedir a l’eina i alertar de conflictes de forma anònima per defecte.
  • Disposar de canals d’informació inicials (notícies, vídeos, …).
 • Pel Centre Educatiu o de tot tipus (Esportiu, Esplai, Lleure, Municipal…): disposen d’una eina web molt intuïtiva i potent, la Web de Control B-resol, des de la que es pot fer el seguiment de qualsevol incidència detectada o alertada pels alumnes. Aquesta eina es caracteritza per:
  • Facilitat d’ús i completament parametritzable.
  • Permet fer un seguiment de les gestions i accions realitzades davant les alertes rebudes, generant un informe que documenta les actuacions.
  • Ajudar a l’acompliment normatiu, el Compliance del Centre.
  • Permet generar reports en PDF per a cada incident.
  • Permet generar estadístiques.

L’experiència ens demostra que aproximadament el 80% dels clicks de B-resol els fan els observadors (els companys, els amics,… qualsevol estudiant no implicat directament en el conflicte). B-resol fomenta la proactivitat i la companyonia dels alumnes. Donen un pas endavant que els servirà en la seva vida adulta (i a tota la societat de retruc).

Per altra banda, encara que els clicks són anònims per defecte, no es produeix en absolut un ”boom” de clicks en cap Centre. Un altre cop, sorprèn el bon ús que els adolescents en fan. Al mateix temps, gairebé no hi ha clicks “falsos” o “fakes”. La responsabilitat dels alumnes en aquest punt també sorprèn als propis Centres.

Un efecte lateral de B-resol és que genera un “empoderament” en els propis professors del Centre. Aquells que com interlocutors reben un click, ho valoren com una mostra de confiança personal envers ells i ho reben de manera molt positiva.

B-resol és perfectament compatible amb altres actuacions o projectes de Convivència que s’estiguin duent a terme en el Centre. De fet, és millor i tot que n’hi hagi, retroalimentant una Cultura de Convivència i Pau.

Finalment,  B-resol ha obtingut diferent tipus de reconeixements en aquests dos anys de vida.

Ja al 2016, va ser finalista de l’AppCircus Barcelona, del Fòrum d’Inversors d’ACCIÓ i del TEDxBarcelona. Així mateix, va ser seleccionada per participar al programa B-Ready de la Fundació Ship2B, assolint la certificació d’Empresa d’Impacte Social.

B-resol va ser seleccionada el mes de maig de 2017 per Google com la representant a “Aplicaciones para cambiar el mundo” en el Google Campus de Madrid, com l’exemple a Espanya d’app per lluitar contra l’assetjament escolar.

Aquest 2018, B-resol ha estat un dels 8 finalistes internacionals del repte del d-LAB de la Mobile World Capital “Com combatre el ciberassetjament a través de les tecnologies mòbils”, i ha guanyat el Premi Zapping 2018 a la millor app i solució d’Internet, per votació popular.

Santiago García-Tornel, MD, PhD, Servicio de Pediatría, Hospital Sant Joan de Déu:

“Por su original planteamiento y por su simple acceso para pedir ayuda, B-Resol facilita a los jóvenes y a su entorno una herramienta fundamental para sentirse seguros frente al acoso. Y no sólo eso,  B-Resol es útil para alertar de forma anónima de problemas, médicos o no, que se dan en los grupos de adolescentes.”.

Josep Fígols

CEO B-resol

josep@bcnresol.com

www.b-resol.com

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email